Știri Video

(Video) State Fair of Texas – Iarmarocul de teren accidentat

(Video) State Fair of Texas – Iarmarocul de teren accidentat

State Fair of Texas nu este nicidecum „Bâlciul Deșertăciunilor”, ci o legendară și autentică sărbătoare a stilului de viață american. Un iarmaroc în adevăratul sens al cuvântului, cu personaje costumate, activități pentru cei mici și mari, concerte, mâncare din belșug, animale și multe alte atracții. Plus o doză sănătoasă de modele reprezentative din industria auto…

Nebunia de la State Fair of Texas (care anul acesta s-a desfășurat între 27 septembrie și 20 octombrie, timp de 24 de zile!) a început încă din anul 1886 și s-a desfășurat aproape neîntrerupt, cu excepția unor scurte perioade de inactivitate datorate celor două Războaie Mondiale. Plasat în locația istorică „Fair Park”, State Fair of Texas (Târgul de Stat din Texas) este cu siguranță o emblemă a orașului Dallas, concurând de multe ori cu succes pentru titlul de iarmarocul anului în America.

(Video) State Fair of Texas – Iarmarocul de teren accidentat

Logic, printre licitațiile cu juncani (Oscar – deținut de puștoaica de 17 ani Mikala Grady – a câștigat ediția 71 a „Big Tex Youth Livestock Auction”), mâncarea la tonetă, roțile panoramice, show-urile cu și despre cai,plus alte câteva mii de atracții (zilnic, pe parcursul celor 24 de zile, există cel puțin 100 de evenimente, concerte, show-uri, atracții, etc.) nu puteau lipsi nici producătorii auto. Înarmați cu pălării Stetson, blugi și pinteni, constructorii s-au luptat pentru supremație în inima fermierelor și cowboy-ilor – statul Texas este una dintre cele mai importante piețe de desfacere internă. Și, evident, cele mai bune vânzări le înregistrează… automobilele de teren și pickup-urile.

(Video) State Fair of Texas – Iarmarocul de teren accidentat

Astfel, nu trebuie să ne mire faptul că unul din show-urile zilnice, încă din 1913, este „Texas Auto Show” – dacă nu cel mai mare eveniment de gen din sud-vest, atunci cel puțin cel mai lung. Are fix aceeași durată – de 24 de zile – iar organizatorii au afișat anul acesta peste 400 de modele internaționale. Evident, cele mai interesante au avut specificații cât se poate de americane, precum și orientări… mai ales practice. Chevrolet, Ford, Nissan și Ram – de exemplu –  au dus greul bătăliei modelelor pickup. Nu au alergat după juncani și nici nu au exersat trasul la țintă cu armele, ci s-au înfruntat în ediții speciale și caracteristici tehnice.

(Video) State Fair of Texas – Iarmarocul de teren accidentat

Chevrolet Silverado și-a ales două noi costume de cowboy – oferind clienților dornici să cutreiere „The Lone Star State” noile ediții speciale Midnight și Rally. Silverado Midnight Edition a primit un ajutor prețios în teren accidentat – o creștere a gării la sol cu 2 inch (5 cm) și pachetul Z71 Off-Road, dar și o înfățișare exterioară cât mai întunecată. Silverado Rally Edition nu se va furișa în noaptea texană, fiind mai degrabă orientat către sportivitate – și dotat cu nuanțe ostentative: Red Hot, Silver Ice Metallic sau Summit White.

Ford a pus accent pe două elemente foarte importante în Texas – utilitatea și luxul. Prima a fost marcată cu ajutorul noilor modele F-Series Super Duty, ovalul albastru dezvăluind clienților texani două elemente cruciale pentru sectorul pickup-urilor grele: capacitățile de tractare (maxim 10.976 kg pentru atașamente convenționale, 14.741 kg pentru cele tip „fifth wheel” și 16782 kg pentru „gooseneck”) și de încărcare (până la 3560 kg). Însă, pe noi ne-a interesat mai ales „moșierul” Expedition King Ranch, o ediție specială care merge perfect cu legendarele „ciocate” (cizme cu bot ascuțit) texane. Nu de alta, dar pe lângă nuanța Elegant Stone Gray și toate elementele imaginabile acționate electric (inclusiv pragurile), acest SUV era încălțat la rândul său cu jante de 22 inch, cu finisare în două culori.

Nici Nissan nu s-a lăsat mai prejos, luptând în segmentul pickup full-size cu versiunea pentru 2020 a modelului Titan – acum trecut printr-un antrenament de tip „facelift” din categoria „Powerful Warrior”. Și mai important, cowboy-ul din șa – pardon, de la volan – are în stăpânire 10 ponei în plus când alege propulsorul V8 de 5,6 litri. Ram, în schimb, merge tot pe albia uscată a edițiilor speciale – cu 1500 Black Edition și Heavy Duty Night Edition. Evident, ambele modele oferite în serie limitată sunt mai negre decât noaptea, chiar și atunci când au parte de o culoare a caroseriei mai deschisă… Ah, dar să nu uităm nici de mini-fermierul japonez adoptat – adică de Toyota 4Runner Venture Edition. Constructorul nipon știe că nu poate câștiga rodeo-ul, astfel încât se relaxează și alege calea aventurilor în teren accidentat – este dotat cu un „roof rack” Yakima Megawarrior, jante TRD de 17 inch, protecție sporită împotriva elementelor naturii în habitaclu și „Crawl Control” (un fel de tempomat off-road). 

Aurel Niculescu

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

ABONAMENTE

PUBLICITATE

NEWSLETTERAUTODNA

PUBLICITATE