Știri

Industria auto europeană revine la viață

Industria auto europeană revine la viață

Industria auto europeană a început procesul de revenire la activitate a fabricilor de autovehicule. De pe 27 aprilie Volkswagen AG a reluat producția la uzina sa principală, din Wolfsburg. Mini și Mercedes-Benz au prezentat noi modele pe piața din România – însă doar online.

Volkswagen AG este cel mai mare producător auto la nivel global – iar compania poate oferi un adevărat barometru pentru industria auto europeană. În plus, VW dă semnalul pentru cea mai importantă economie de pe Bătrânul Continent. „Reluarea treptată a producției este un semnal important pe care îl dam forței de muncă, dealership-urilor, furnizorilor cât și economiei,” a declarat Ralf Brandstätter, COO al marcii Volkswagen Autoturisme. Primul autoturism produs a fost un Golf, producția demarând la 10 – 15 % din capacitate și urmând să crească la 40% începând cu săptămâna viitoare. Momentan, fabricile auto europene adoptă măsuri de igienizare corespunzătoare, reguli stricte și impun spații mai mari între angajați.

Industria auto europeană revine la viață

Fiat Chrysler Automobiles redeschide tot de pe 27 aprilie uzina din Sevel, Italia – în timp ce în Franța japonezii de la Toyota reiau activitatea la fabrica din Valenciennes săptămâna aceasta. Renault – la care Dacia a repornit deja parțial activitatea – va relua operațiunile la unitatea de motoare din Cleon, în timp ce mai târziu va redeschide porțile la Flins. Volvo a decis, la rândul său, să redeschidă tot de săptămâna aceasta uzina din Torslanda.

În România starea de urgență împiedică evenimentele cu mai mulți participanți, drept pentru care producătorii auto s-au adaptat din mers. Noile Mini Cooper SE și Mercedes-Benz GLA au fost prezentate în evenimente dedicate desfășurate în mediul online. BMW România are un preț oficial de 33.082 euro pentru primul, iar Mini-ul EV este eligibil pentru programul Rabla Plus. Crossover-ul teuton este disponibil de la 37.390 euro, cu TVA inclus.

Și ediția 2020 a „The Quail, A Motorsports Gathering” a fost anulată pe fondul îngrijorărilor provocate de noul coronavirus (Sars-Cov-2) și pandemia de Covid-19. Evenimentul urma să aibă loc pe 14 august, în coordonare cu a 23-ea ediție „Quail Lodge Auction” a casei de licitații Bonhams, în timpul „Săptămânii Automobilului de la Monterey”. The Quail se alătură unei întregi liste de show-uri auto amânate sau anulate de coronavirus: Geneva, Paris, Beijing, New York, Pebble Beach, etc.

Aurel Niculescu

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta