Home Știri Inovație: Audi va utiliza arcuri din fibră de sticlă

Inovație: Audi va utiliza arcuri din fibră de sticlă

de

Noile arcuri din GFRP (polimer ranforsat cu fibră de sticlă) sunt cu aproximativ 40% mai ușoare decât cele din oțel. Conform oficialilor, acestea ar trebui să îmbunătățească atât confortul, cât și precizia rulării.Arcuri GFRP Audi

Cunoscut drept un precursor al construcției auto ușoare, Audi va utiliza încă o metodă inovatoare de reducere a greutății modelelor sale: arcurile din oțel vor fi înlocuite cu unele din GFRP (polimer ranforsat cu fibră de sticlă). Noile arcuri vor fi introduse în producția de serie până la sfârșitul acestui an și vor debuta pe un sedan din clasa medie.

Faruri cu laser pentru Audi R8 LMX

Nucleul arcurilor este alcătuit din fibră de sticlă sub forma unor fire subțiri, împletite și impregnate cu rășină epoxidică. O mașină înfășoară nucleul, care are un diametru de câțiva milimetri, cu fibre suplimentare, dispuse sub forma unei plase și care formează unghiuri de 45 de grade cu axa longitudinală. Astfel se creează mai multe straturi ce au rolul de a prelua în mod optim tensiunile de compresie. În ultima etapă de producție, semifabricatul este întărit într-un cuptor, la temperaturi de peste 100 de grade Celsius.

Audi Q4, schițele unui viitor SUV sportiv

Arcul din GFRP, dezvoltat de Audi în colaborare cu un furnizor de origine italiană, este diferit de un arc din oțel până și la capitolul aspect. Acesta are culoarea verde, spirele din GFRP sunt mai groase și au un diametru puțin mai mare decât cele din oțel, iar numărul acestora a fost redus. În timp ce un arc de oțel pentru un model aparținând clasei medii cântărește aproximativ 2,7 kg, un arc din GFRP cu aceleași proprietăți cântărește doar 1,6. În total, cele patru arcuri din GFRP economisesc aproximativ 4,4 k, jumătate relaționându-se la nivelul masei nesuspendate.

Audi RS Q3 facelift, imagini-spion

Arcurile din GFRP pot fi calibrate în funcție de cerințe, materialul permițând ușor acest lucru. Mai mult, acestea nu sunt afectate de coroziune, nu sunt afectate de ciobiturile produse de pietricele și rezistă la chimicale precum soluțiile pentru curățarea jantelor. De asemenea, producția acestora necesită mai puțină energie decât cea a arcurilor de oțel.

Articole similare