Home Știri Jaguar a organizat un concurs de design pentru studenții de la Unarte ȘI Uad

Jaguar a organizat un concurs de design pentru studenții de la Unarte ȘI Uad

de Dan Damian
Moodboard Kovaci Ana Maria

Jaguar România a organizat un concurs de design adresat studenților din anii II și III, respectiv Master 1 și Master 2 de la Universitatea de Artă și Design Cluj Napoca și Universitatea Națională de Arte București. Competiția s-a desfășurat în perioada 7 mai și 14 iunie.

Participanții au fost provocați să creeze schițe pentru o geantă de voiaj unisex, un tricou și un accesoriu de mașină, inspirați de iconicul Jaguar, conform unui brief detaliat și în spiritul colecției deja consacrate a brandului. Fiecare concurent a realizat un moodboard, cele trei planșe ale pieselor, precum și o scurtă descriere a materialelor pe care doresc să le folosească (batist, bumbac, bumbac reciclat, piele, piele ecologică, pânză, etc).

Locul I, Pentek Eszter, tricoulVor fi acordate 3 premii pentru fiecare articol: premiul  întâi – 7.500 de Lei, premiul doi – 5.000 de Lei și premiul trei – 2.500 de Lei. Juriul concursului Jaguar România x UAD x UNArte a fost format din 8 membrii: Elena Basso Stănescu, Profesor universitar doctor, Directorul Departamentului Modă Design Vestimentar la UAD Cluj Napoca, Lucian Broscățean, Conferențiar universitar doctor la Departamentul de Modă Design Vestimentar UAD Cluj, Sergiu Chihaia, Lector universitar doctor la Facultatea de Arte Decorative și Design, Departamentul Modă-Design Vestimentar UNARTE București, Ionuț Marin, Asistent universitar, doctor la Facultatea de Arte Decorative și Design, Departamentul Ceramică-Sticlă-Metal, Mihai Ivănescu, Director General Jaguar Land Rover, Alexandra Trancă, Head of Marketing & Communication Jaguar Land Rover, Roxana Săceanu, Marketing & PR Coordinator Jaguar Land Rover și Ioana Sandu, Brand Manager Jaguar.

Locul II, Tamas Alexandru Adrian, accesoriul de masinaProcesul de jurizare s-a desfășurat individual, fiecare jurat a notat lucrările, iar câștigătorii au fost aleși în urma suprapunerii punctajului fiecărui concurent, conform criteriilor din regulament și din brief: identitatea brandului, funcționalitate, fezabilitate, estetică, originalitate/inovație, precum și relevanța pentru brand. În total au fost 53 de participanți în competiție. Marea surpriză a fost câștigătoarea locului I la toate categoriile: Eszter Pentek (Master 1 la UAD Cluj). Locul II la categoria “geantă de voiaj unisex” a fost câștigat de Sebastian Fejes Sava (Anul II de studii la UAD), iar pe locul al III-lea la această categorie este Vicențiu Bonea (anul II la UAD).

La categoria “design tricou”, pe locul II este Ana Maria Kovaci (anul III la UNArte) și pe locul III, Ada-Cristina Seghedi (anul II la UAD). La categoria “design accesoriu mașină”, pe locul II se află Alexandru Adrian Tamas (anul II la UAD), iar pe locul III, Emma Chirea (anul 2 Master la UNArte).

Locul I, Pentek Eszter, accesoriul de masinaDe-a lungul timpului, Jaguar a fost preocupat în permanență atât de forma și calitățile mașinilor pe care le produce, cât și de accesoriile care se alătură tendinței inovative cu care brand-ul se identifică. Am considerat că și tinerii români care studiază la facultățile de profil din marile centre universitare ale României merită șansa de a veni cu propuneri ce pot aduce un suflu nou în zona de brand collection specifică brand-ului. Lucrările primite au demonstrat nu doar că ideea în sine a fost extrem de provocatoare și interesantă, ci și faptul că viitorii designeri sunt foarte bine pregătiți și inventivi.” – a declarat Mihai Ivănescu, Director General Jaguar Land Rover România.

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.