Home Știri Jaguar va produce doar mașini electrice începând cu 2025

Jaguar va produce doar mașini electrice începând cu 2025

de Dan Damian
Jaguar Land Rover - Reimagine

Sub comanda lui Thierry Bolloré, numit CEO Jaguar Land Rover în urmă cu 6 luni, grupul britanic anunță strategia Reimagine, care vine cu transformări spectaculoase și rapide.

Jaguar Land Rover își propune să accelereze transformarea companiei în următorii 5 ani, ceea ce promite câteva abordări radicale, rapide, pentru a atinge și depăși obiectivele anterioare legate de electrificare și neutralitatea amprentei de carbon a procesului de producție și a produselor.

Jaguar 2025

Iată ce trebuie să știm despre strategia Reimagine și este bine să o urmărim atent ca să vedem dacă ambițioasele obiective vor putea fi atinse la timp:

  • Jaguar Land Rover vrea să devină o afacere complet neutră la nivel de emisii de CO2 până în 2039.
  • Gama Jaguar va fi formată doar din modele strict electrice în 2025.
  • Land Rover va avea 6 modele pur electrice în următorii 5 ani.
  • Toate modelele Jaguar și Land Rover vor fi disponibile și în versiune electrică până la finalul acestei decade.
  • Primul model Land Rover electric va fi prezentat în 2024.
  • Jaguar Land Rover lucrează la tehnologia fuel-cell (hidrogen), tehnologie pentru care anticipează cerere în viitor.
  • Toate uzinele actuale vor fi păstrate, dar redimensionate și reorganizate.

Planul este chiar foarte ambițios în condițiile în care, astăzi, Jaguar are un singur model electric, I-Pace, lansat în 2008 și asamblat de Magna Styer, în Austria. În rest, gama este formată din 6 modele, unul dintre ele, F-Pace SVR fiind disponibil chiar cu un V8 supraalimentat de 5 litri și 550 CP.

Pe de altă parte, Land Rover nu are încă un model electric, rămâne de văzut dacă va produce 6 asemenea modele în doar 2 ani, în condițiile în care primul EV Land Rover va fi prezentat abia 3 ani. Viitoarele modele Land Rover vor utiliza platformele Modular Longitudinal Architecture (MLA) și Electric Modular Architecture (EMA).

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.