Home Promo Jidvei, ode la vin și artă la vernisajul Retrospectivei Brâncuși de la Paris

Jidvei, ode la vin și artă la vernisajul Retrospectivei Brâncuși de la Paris

de AMS
Jidvei

Într-o seară de primăvară a anului 2024, vinurile Jidvei au fost nu doar martore, ci parte integrantă a unui eveniment cultural monumental – vernisajul celei mai mari expoziții retrospective dedicate lui Constantin Brâncuși, la Centrul Pompidou din Paris.

Deschiderea expoziției a fost marcată pe 26 martie, cu o participare impresionantă de peste 2800 de vizitatori, inclusiv personalități internaționale de marcă. Aici, vinurile românești Jidvei, cu colecțiile lor exclusiviste, au primit onoarea de a fi vinul oficial, într-o simbioză perfectă între arta vinului și cea sculpturală, cu răsunet mondial.

Aniversarea a 75 de ani de la fondarea Jidvei a coincis cu acest prestigios eveniment, devenind nu doar o celebrare a excelenței vinicole, ci și un omagiu adus marelui sculptor român, care a unit, prin arta sa, culturi și continente.

Jidvei, lider pe piața vinurilor cu Denumire de Origine Controlată din România, se mândrește cu o moștenire viticolă vastă.

Expoziția, care va rămâne deschisă publicului până pe 1 iulie 2024, prezintă peste 400 de exponate, de la sculpturi la fotografii, schițe și filme, într-un parcurs ce urmărește a evidenția principalele provocări ale sculpturii moderne. Vizitatorii sunt conduși printr-o istorie vizuală ce cuprinde cele mai emblematici lucrări brâncușiene.

Jidvei, cu varietățile sale Owner’s Choice Maria Fetească Albă, Mysterium Roze și Pinot Noir Roșu 2019 – acesta din urmă medaliat cu aur la Femmes et Vins du Monde în Monaco, a devenit un ambasador al gustului românesc, punând în lumină legătura profundă dintre două lumi: arta și natura.

„Aducem un omagiu sincer măreției lui Brâncuși și valorilor noastre care continuă să depășească frontiere”

Ana Necșulescu, Director de Comunicare Jidvei, a exprimat sentimentul de mândrie și gratitudine pentru această asociere cu un eveniment de asemenea anvergură. „Aducem un omagiu sincer măreției lui Brâncuși și valorilor noastre care continuă să depășească frontiere”, a afirmat Necșulescu.

Desfășurată sub patronajul președintelui Emmanuel Macron și organizată cu sprijinul instituțional al Ambasadei României în Franța și al Institutului Cultural Român din Paris, această retrospectivă marchează un punct de referință în relația dintre cultura românească și cea globală. În contextul cultural prestigios, vinurile Jidvei au contribuit la crearea unei atmosfere de neuitat, încheiată de momentul muzical excepțional susținut de Cristian Macelaru și Gautier Capuçon, transpunând audiența în universul artistic brâncușian.

Cu peste 1000 de medalii internaționale la activ și o recunoaștere în Top 100 cei mai buni producători de vinuri și distilate premium din lume, Jidvei își continuă tradiția de excelență și contribuie la promovarea României pe scena internațională.

În inima Transilvaniei, pe dealurile însorite, vinurile Jidvei nu sunt doar o băutură, ci o poveste. Fiecare sticlă vorbește despre terroir-ul unic, despre măiestria vinificatorilor și despre aspirația de a celebra identitatea românească.

Când vinul și arta se întâlnesc, naște un dialog între simțuri și timp, între tradiție și inovație. Vernisajul retrospectivei Brâncuși de la Paris a fost, într-adevăr, o celebrare a acestui dialog, iar Jidvei a fost acolo pentru a-l face memorabil.

Despre Jidvei
Jidvei, lider pe piața vinurilor cu Denumire de Origine Controlată din România, se mândrește cu o moștenire viticolă vastă. Cu o plantație impresionantă și o pasiune nemărginită pentru vin, Jidvei nu se oprește doar la crearea acestuia, ci la împărtășirea unei părți din sufletul românesc, în fiecare pahar oferit lumii.

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.