Home Modele noi Oficial: noul Citroen C3 Aircross – Transformare radicală

Oficial: noul Citroen C3 Aircross – Transformare radicală

de Dan Damian
Citroen C3 Aircross 2024

Noul Citroen C3 Aircross debutează cu un nou stil, până la 7 locuri și toate formele de propulsie, inclusiv o versiune electrică.

Citroen a prezentat astăzi primele imagini cu noul Citroen C3 Aircross, ajuns la a doua generație, după o primă generație care a debutat în 2017. Diferența de abordare între cele două generații este foarte mare, nu doar la nivelul designului, ci și la nivel conceptual. Citroen C3 Aircross preia linia a design a noului C3 hatchback, cu o parte frontală compusă din multe linii drepte, dure, așezarea acestora într-o structură verticală, menită să de o imagine mai impunătoare acestui SUV de clasă mică. Exact opusul designului primei generații, care s-a remarcat printr-un design dominat de rotunjimi.

Citroen C3 Aircross 2024

Partea inferioară a spoilerului, pasajele roților, de fapt toată partea inferioară a caroseriei este tratată cu bosaje și elemente care sugerează soliditate, în spiritul unui all-rounder, asta deși – cel mai probabil – Citroen C3 Aircross nu va avea o versiune cu tracțiune integrală.

Lungimea mașinii a crescut considerabil, la 4,39 metri, de la cei 4,15 metri ai primei generații. Și principalul motiv pentru această creștere este acela că Citroen propune și o versiune cu 7 locuri a noului C3 Aircross, scaunele de pe al treilea rând putând fi rabatate pe podeaua portbagajului.

Citroen C3 Aircross 2024

Deocamdată, cei de la Citroen au rămas datori cu pozele de interior, dar ne așteptăm la o planșă de bord foarte asemănătoare cu cea a lui C3 hatchback.

Francezii nu dau detalii nici despre propulsoare, dar ne spun că SUV-ul rulează pe platforma Smart Car și va avea motorizări termice (benzină), un hibrid și o versiunea electrică, probabil preluată fără modificări de la Citroen e-C3. Și cum hatch-ul francez are deja un preț (în România) foarte competitiv, noul e-C3 Aircross ar trebui să devină una dintre cele mai tentante oferte cu propulsie electrică din segmentul SUV-urilor de clasă mică.

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.