Home Știri Kia provo, concept radical al coreenilor

Kia provo, concept radical al coreenilor

de

Conceptul Kia provo reușește să ne ducă cu gândul la competițiile automobilistice datorită combinației dintre designul îndrăzneț și tehnologia de ultimă oră. 

PI-VR GmbH vredphoto 6.06

Silueta joasă, rafinată, dar în acelaşi timp musculoasă a hatchbackului cu aspect de coupé, ascunde un sistem de propulsie de tip smart-hybrid care este alcătuit dintr-un motor termic cu aprindere prin scânteie supraalimentat şi un motor electric cu sistem inteligent de regenerare a energiei. Aşa se face că acest concept cu o puternică înclinaţie către latura distractivă a noţiunii de automobil dezvăluie parte din intenţiile pe care Kia le are în ceea ce priveşte planurile de extindere în segmentul B de piaţă.

Propulsie alternativă de la Honda

 

Kia provo are o lungime de 3,88 m, o înălţime de 1,77 şi o înălţime de doar 1,35. Grila frontală este o reinterpretare a ideii de „bot de tigru“ pe care Peter Schreyer a implementat-o în ultimele modele lansate, iar noile blocuri optice au un aspect îndrăzneţ, având în componenţă mai mult de 850 de leduri de mici dimensiuni.

Soluția Toyota pentru aglomerările urbane

 

Sub capotă, noul provo ascunde un motor pe benzină Turbo GDI de 1,6 litri, care produce 204 CP, iar transmisia este de tip smart-4WD-hybrid. Mai exact, puntea spate găzduieşte un motor electric de tracţiune, care poate suplimenta, la nevoie, cuplul motor furnizat de unitatea termică punţii faţă. Acesta poate asigura un surplus de până la 45 CP, fie în cazul în care se urmăreşte o accelerare rapidă, fie în cazul drumurilor virajate, când şi roţile spate pot deveni motrice. La rularea prin oraș, propulsia se poate face exclusiv electric.

 

Articole similare