Home Știri Pininfarina Sergio Concept, cel mai frumos omagiu

Pininfarina Sergio Concept, cel mai frumos omagiu

de

Deși poartă sigla Ferrari, nu pare să aibă nimic în comun cu celebra marcă. Numele său ne spune însă altceva, fiind vorba de un omagiu adus regretatului designer.

pininfarina-sergio-concept-geneva-2013-002

Celebrul designer Sergio Pininfarina, trecut în neființă în iulie 2012, are parte de cel mai frumos omagiu adus de casa Pininfarina și Ferrari. Conceptul care îi poartă numele este spectaculos și s-a dovedit a fi un adevărat magnet pentru priviri la Salonul auto de la Geneva.

Înlocuitorul lui Ferrari Enzo

Conceptul are la bază platforma lui Ferrari 458 Spyder, dar are o caroserie complet diferită, greu de asociat cu vreun model Ferrari contemporan. Este un concept de tip Barchetta, adică nu dispune de parbriz, dar vine cu o pereche de căști de protecție pentru șofer și pasager. Deși, la prima vedere, pare să nu aibă portiere, acestea există, dar au dimensiuni mici și se deschid în sus.

 

Față de 458 Spyder, Pininfarina Sergio este cu 150 kg mai ușor datorită utilizării componentelor din fibră de carbon și a lipsei montanților A. Cei care au realizat mașina promit că sprintul de la 0 la 100 km/h se realizează în 3.4 s și că, în viitor, Sergio va ar putea fi produs în serie limitată.

 

 

Articole similare