Home Știri Corvette Stingray Convertible va utiliza anvelope Michelin

Corvette Stingray Convertible va utiliza anvelope Michelin

de

Varianta decapotabilă Corvette Stingray va utiliza acelaşi şasiu şi aceleaşi anvelope ca şi varianta coupé, anvelope Michelin Pilot Super Sport ZP, un produs ultraperformant, dezvoltat special pentru Corvette.

Chevrolet Corvette Stingray convertible

Michelin a colaborat cu echipa Corvette pentru a crea şi dezvolta o anvelopă care să corespundă performanţelor maşinii. Pe durata dezvoltării vehiculului, inginerii de la Michelin au petrecut mai mult de 12.000 de ore la masa de lucru, concentrându-se asupra designului anvelopei, pentru care au folosit tehnologie de ultimă generaţie şi au efectuat nenumărate teste care au însumat mii de kilometri. Valorificând experienţa şi tehnologia de care dispune, Michelin a creat două anvelope Pilot Super Sport ZP exclusiv pentru Corvette Stingray, una pentru modelul coupé şi modelul decapotabil standard şi alta pentru Corvette Stingray cu Z51 Performance Package.

Modelul coupé şi modelul decapotabil vor include pentru echiparea standard anvelope Michelin Pilot Super Sport ZP, o versiune pentru Corvette Stingray cu Z51 Performance Package şi o altă versiune pentru Corvette Stingray standard. Comparativ cu Pilot Super Sport ZP care echipează modelul standard Corvette Stingray, Z51 Performance Package asigură pentru Corvette Stingray un nivel superior de performanţă, fiind susţinut şi de adaptările suplimentare Michelin.

Ca şi în cazul anvelopelor care echipează modelul standard Corvette Stingray, anvelopele Z51 Performance Package au fost create utilizând tehnici computerizate de ultimă oră, similare celor folosite pentru conceperea anvelopelor de curse pentru American Le Mans Series. Rezultatul îl constituie o anvelopă cu o structură şi o amprentă la sol optimizate, ale cărei performanţe sunt comparabile cu cele ale anvelopelor de curse.

 

Articole similare

Comentarii închise.