Home Știri Două premii acordate de ADAC pentru automobile dotate cu tehnologie Bosch

Două premii acordate de ADAC pentru automobile dotate cu tehnologie Bosch

de

Două autovehicule echipate cu inovatoarea tehnologie de injecţie Bosch s-au numărat printre câştigătorii de anul acesta ai premiilor Îngerul Auriu decernate de organizaţia germană ADAC.

Ingerul auriu ADAC

Modelul BMW 520d EfficientDynamics Edition BluePerformance, dotat cu un sistem common-rail Bosch, a fost desemnat câştigător la categoria Autovehiculul viitorului. De asemenea, motorul cu trei cilindri pe gaz natural montat pe modelul Volkswagen eco up! are la bază un sistem de injecţie Bosch ce reglează alimentarea atât cu gaz natural, cât şi cu benzină. Modelul eco up! a fost desemnat „Cea mai bună inovaţie“ la categoria Inovaţie şi mediu înconjurător.

Premiile Îngerul Auriu, ajunse la a noua ediţie, sunt decernate în fiecare an de către Clubul Auto German (ADAC) şi reprezintă una dintre cele mai prestigioase distincţii din industria auto, fiind extrem de râvnite atât în rândul producătorilor, cât şi al furnizorilor de echipamente şi piese auto. ADAC acordă premii în cadrul a cinci categorii: Autovehicul, Inovaţie şi mediu înconjurător, Viitor, Calitate şi Personalitate.

Der neue Volkswagen up! (Vier-Tuerer)

Bosch a colaborat cu Volkswagen la implementarea tehnologiei de injecţie din cadrul motorului cu trei cilindri şi cilindree de 1,0 litri montat pe modelul Volkswagen eco up!. Bosch furnizează sistemul de gestionare a motorului, injectoarele pentru gaz natural şi benzină, rampa de benzină şi sistemul de sondă Lambda, precum şi un senzor de presiune şi de temperatură medie. Autovehiculul poate funcţiona fie cu benzină, fie cu gaz natural comprimat (GNC). Motorul său dezvoltă o putere de 50 kW (68 CP) la o turaţie de 6200 rpm, generând un cuplu maxim de 90 Nm la 3000 rpm.

În noul ciclu european de conducere (NEDC), modelul eco up! consumă doar 2,9 kg de gaz natural la 100 de kilometri, nivelul emisiilor de CO fiind de doar 79 g/km. Arderea gazului natural produce cu 25% mai puţin CO₂ decât în cazul benzinei, ceea ce face din GNC un carburant ecologic, iar amprenta de carbon a autovehiculului este şi mai mică atunci când motorul funcţionează cu biogaz.BMW 520d

Modelul BMW 520d EfficientDynamics Edition BluePerformance a primit, de asemenea, un premiu Îngerul Auriu la categoria Autovehiculul viitorului, acesta fiind echipat cu sistemul de injecţie common-rail Bosch CRS2-18. Cu o presiune de injecţie de 1800 de bari, sistemul îmbunătăţeşte semnificativ dinamica de conducere a motorului diesel cu patru cilindri, reducând în acelaşi timp vibraţiile şi nivelul de zgomot. În medie, acest motor consumă doar 4,5 litri/100 km, dezvoltând o putere de 135 kW (184 CP) în NEDC şi având un nivel al emisiilor de CO de 119 g/km.

Articole similare

Comentarii închise.