Home Modele noi Kia XCeed facelift: design mai proaspăt și echipare nouă GT-Line

Kia XCeed facelift: design mai proaspăt și echipare nouă GT-Line

de Răzvan Măgureanu
Kia Xceed facelift 2022

După ce a vândut 120.000 unități în Europa de la lansarea din 2019, crossoverul Kia XCeed primește un design mai îndrăzneț, un interior îmbunătățit și este disponibil pentru prima dată în versiunea GT-Line, cu gene sportive. Iată toate detaliile despre Kia XCeed facelift.

Noul Kia XCeed dispune de faruri noi cu LED și de o grilă și bară de protecție față revizuite. Prin integrarea proiectoarelor de ceață în faruri, s-a creat spațiu pentru introducerea unei “air curtain”, similară cu cea de la BMW, pentru ghidarea curentului pe lângă roți și scăderea rezistenței la înaintare, cu consecințe favorabile pentru consumul de combustibil.

În spate se remarcă un nou difuzor și un scut de protecție negru lucios ca și stopurile subțiri cu LED. XCeed rulează pe jante de aliaj de 16 sau 18 inchi încălțate cu pneuri 205/60 R16 sau 235/45 R18. Garda la sol este de 172 mm cu jantele de 16 inchi și 184 mm cu cele de 18 inchi. Protecțiile la pasajele roților și praguri și barele de pe acoperiș cromate îi conferă un look de crossover.

Dimensiunile au rămas neschimbate, ampatamentul de 2650 mm fiind identic cu al altor modele din gama Ceed. Comparativ cu Ceed, consola față este mai lungă cu 25 mm (905 mm) iar cea spate cu 60 mm (840 mm).  Singurele panouri de caroserie preluate de la fratele său hatchback cu cinci uși sunt ușile din față.

De asemenea, coreenii au adăugat trei noi culori metalizate (Splash Lemon, Yucca Steel Grey și Caledon Green). O altă noutate este versiunea sportivă GT Line, care poate fi însă combinată doar cu motorul de top de 204 CP. Pachetul include o grilă a radiatorului cu un design mai incisiv, cu un “nas de tigru”, prize de aer inferioare și laterale special desenate în spoilerul față, elemente de design în crom închis, lumini spate cu LED în formă de fagure  și un difuzor vopsit în culoarea caroseriei.

Alte caracteristici distinctive ale GT Line sunt jantele din aliaj de 18 inch, de culoare neagră lucioasă, cu un design deosebit de dinamic, pragurile cu accente sportive în culoarea caroseriei, precum și barele de acoperiș și oglinzile exterioare de culoare neagră lucioasă. Interiorul versiunii GT Line este caracterizat de un volan sport aplatizat în partea inferioară, o căptușeală neagră a acoperișului, un schimbător de viteze acoperit cu piele perforată și tapițerie pentru scaune cu un design special GT Line.

Noul Kia Xceed este disponibil opțional cu instrumente de bord digitale cu grafică nouă conectată cu modurile de condus.

În ceea ce privește motorizarea, XCeed va continua să ofere o gamă de trei motoare turbo pe benzină, un hibrid plug-in și un mild hybrid diesel. Gama pe benzină cuprinde motorul turbo 1.0 T-GDI cu 120 CP, 1.5 T-GDI cu 160 CP  și 1,6 litri cu 204 CP de la Pro Ceed GT.  Nu lipsește economicul diesel de 1,6 litri și 136 CP cuplat cu transmisie manuală cu 6 trepte (280 Nm) sau automată DSG cu șapte trepte (320 Nm).

De asemenea, Kia oferă în continuare o versiune PHEV în care motorul 1.6 T-GDI de 141 CP este cuplat cu un motor electric de 44,5 kW, puterea fiind transmisă prin intermediul unei cutii automate DSG cu 6 trepte. Bateria de 8,9 kWh conferă o autonomie electrică medie de 48 km sau 60 km în oraș.

Au fost îmbunătățite și completate sistemele de asistență. Pilotul automat adaptiv cu funcție stop-and-go funcționează acum și pe bază de navigație. Viteza este reglată conform limitelor de viteză din zona respectivă, iar în atunci când urmează un viraj, viteza este redusă automat pentru negocierea în siguyranță a virajului. Și asistemntul de oboseală a fost îmbunătățit iar dacă mașina din față se mișcă și șoferul nu reacționează se emite un semnal acustic.

Modelul cu facelift va fi disponibil din septembrie. Kia nu a anunțat încă prețurile pentru versiunea actualizată a lui XCeed.

Kia Xceed facelift 2022Kia Xceed facelift 2022Kia Xceed facelift 2022Kia Xceed facelift 2022

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.