Home Știri Euro 7 va costa suplimentar până la 5.000 de euro pe mașină

Euro 7 va costa suplimentar până la 5.000 de euro pe mașină

de Răzvan Măgureanu
VW ID.2

Noul șef al mărcii VW, Thomas Schäfer, se așteaptă ca motoarele termice să devină cu până la 5.000 de euro mai scumpe o dată cu introducerea normelor Euro 7, informează revista germană auto motor und sport.

Thomas Schäfer este șeful mărcii VW de la 1 iulie 2022 și este, de asemenea, responsabil pentru mărcile Skoda și Seat în Consiliul de administrație al Grupului VW. Prin urmare, acesta este considerat ca un posibil succesor al șefului actual al  grupului, Herbert Diess.

Euro 7 ridică substannțial prețurile
Schaffer estimează că modelele echipate cu motoare cu arderte internă se vor scumpi semnificativ în viitorul apropiat.
Pe lângă creșterea prețurilor la materiile prime, care afectează toate tipurile de propulsie, Schäfer se așteaptă la costuri de 3.000 până la 5.000 de euro pe mașină o dată cu introducerea normelor Euro 7 datorită sistemelor tot mai complexe de anihilare a emisiilor. În cazul modelelor de clasă mini și mică aceste costuri sunt aproape imposibil de compensat. De aceea, mașinile de clasă mini și mică vor deveni tot mai scumpe.

Schafer crede că o soluție ar fi adoptarea electromobilității în segmentele entry level. Însă ceea ce spune acum Schafer este contrar politicii VW de până acum și în general contrar politicii majorității constructorilor auto în domeniul electromobilității.

Toți constructorii au lansat modele electrice doar de la clasa compactă în SUV: hatch-uri compacte, SUV-uri de clasă compactă, medie și mare, limuzine de clasă medie și mare. Grupul VW nu doar că nu a lansat un model de clasă mini și mică dar a și retras acum 2 ani VW e-Up pe care l-au repus acum în producție dar la un preț cu 4000 euro mai mare: începe de la 26.341 euro cu TVA fără bonusuri.

Doar Dacia a avut curajul de a lansa un model de clasă mini pe care îl vinde cu 21.400 euro. VW promite însă că va lansa o serie de mașini electrice de clasă mică sub brandurile VW, Skoda și Cupra care vor avea un preț de pornire sub 25.000 euro. Ne este greu să credem că un SUV de clasă mică bazat pe conceptele Cupra Urban Rebel sau VW ID.2 vor putea costa sub 25.000 euro atât timp cât un model de clasă mini ca VW e-Up costă acum minim 26.341 euro.

Oricum, mai avem de așteptat deoarece aceste modele nu vor veni mai repede de 2025.

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.

Acest site utilizeaza "cookies". Accept Ce înseamnă "Cookie"?