Home Salonul Auto de la Munchen VW ID Life: avanpremieră a unui T-Cross electric

VW ID Life: avanpremieră a unui T-Cross electric

de Răzvan Măgureanu
VW ID Life

VW a prezentat la IAA Munchen conceptul VW ID Life care prefigurează un viitor VW T-Cross electric care s-ar putea numi VW ID.2.

Oprirea producției lui VW e-Up a lăsat un gol în gama electrică a lui VW care nu mai are niciun model electric mai mic decât ID.3. Zvonurile anunțau un posibil ID.1 dar iată că VW ne-a făcut o surpriză și a prezentat la salonul auto de la Munchen un concept care prefigurează un mic SUV electric, un fel de echivalent electric al lui VW T-Cross.

Lungimea de 4.091 mm, lățimea de 1845 mm și înălțimea de 1599 mm corespund formatului unui SUV de clasă mică în timp ce ampatamentul de 2650 mm este cu 100 mm mai mare. Garda la sol de 190 mm ca și unghiul de atac de 26 grade și unghiul de degajare de 37 grade sunt o garanție că micul ID Life poate aborda și terenuri accidentate.

Volumul portbagajului este generos fiind cuprins între 225 litri plus încă 108 litri sub podea portbagajului și 1285 litri cu bancheta rabatată. De asemenea mai există un portbagaj suplimentar sub capota față de 68 litri. Șezutul banchetei se poate poziționa la verticală ca la sistemul Magic Seats de la Honda putându-se încărca obiecte voluminoase prin ușile spate.

O surprinză este și platforma: o versiune simplificată a platformei MEB cu tracțiune față în loc de tracțiune spate la ID.3 și ID.4. Conceptul prezentat la Munchen are o baterie de 57 kWh care promite o autonomie de până la 400 km. ID Life este propulsat de un motor electric de 172 kW (234 CP) și 290 Nm. Accelerația de la 0 la 100 km/h durează 6,9 secunde iar viteza maximă este de 180 km/h.

VW declară că ID. Life se va produce în serie în 2025, cu doi ani mai repede decât era prevăzut inițial, și prețurile vor oscila între 20.000 și 25.000 euro. Acest lucru înseamnă că sub ID.2 rămâne loc pentru un mic hatch ID.1 ca urmaș al lui Vw e-Up pentru un preț sub 20.000 euro.

VW ID LifeVW ID LifeVW ID LifeVW ID LifeVW ID Life

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.