Home Salonul Auto de la Munchen Toate noutățile de la salonul de la Munchen 2023

Toate noutățile de la salonul de la Munchen 2023

de Răzvan Măgureanu
Mercedes CLA concept

Pe 5-10 septembrie 2023 va avea loc a doua ediție a salonului de la Munchen, care se numește IAA Mobility. Vă prezentăm toate modelele noi și conceptele pe care le puteți vedea la Munchen.

În 2021, salonul de la Munchen a înlocuit salonul de la Frankfurt pe lista evenimentelor auto europene și a venit cu un nou concept de unde îi vine și numele. Modelele noi nu sunt expuse doar în halele în care are loc salonul ci și prin Munchen.

După pandemie și criza din industria auto cauzată de lipsa de materii prime și semiconductori, lucrurile încep să revină la normal și acest lucru este confirmat și de o prezență mai numeroasă de participanți la salonul de la Munchen. Totuși, numărul de partipanți este departe de cel de la saloanele de dinainte de pandemie, prezența fiind asigurată de producătorii germani în special.

Iată în continuare lista premierelor cu mențiunea că noua Dacia Duster nu va fi prezentată la Munchen, lansarea urmând să aibă ceva mai târziu în octombrie sau noiembrie.

Mercedes 
Mercedes va expune la Munchen conceptul Entry Level, care prefigurează viitorul CLA, primul model al gamei compacte care va utiliza noua platformă MMA, proiectată cu prioritate pentru propulsie electrică dar care poate acomoda și propulsie hibridă.

De asemenea, Mercedes a anunțat oficial că va prezenta E-Class All-Terrain, a treia versiune de caroserie după E-Class limuzină și T-Model.

Sunt zvonuri că va fi expus în premieră mondială și noul AMG GT, care va fi disponibil din decembrie dar nu este confirmat. AMG GT este versiunea coupe a lui AMG SL, utilizaând aceeași nouă platformă MSA.

Mercedes CLA concept

Renault
Renault a confirmat oficial că va prezentat versiunea de serie a lui Scenic Vision. Numit Scenic, acesta nu va fi un minivan cum au fost predecesorii săi care au purtat acest nume, ci un SUV care va fi mai înalt și va oferi mai mult spațiu decât Megane E-Tech. Este practic fratele de concern al lui Nissan Ariya, fiind construit pe aceeași platformă CMF-EV ca și acesta.

Renault Scenic E-Tech Electric camo

VW
VW va lansa noul Passat care va fi disponibil doar în versiune break, locul limuzinei fiind luat de versiunea electrică ID.7. Passat Variant împarte cu noua Skoda Superb (limuzină și break) care se lansează tot în această toamnă platforma MQB modernizată, motoarele cu emisii mai reduse și noi tehnologii.

De asemenea, ne așteptăm ca VW să prezinte și versiunea de top ID.7 GTX cu două motoare după ce a dat primele detalii despre noul ID.7 la începutul anului.

VW ID.7
Porsche 
Porsche va celebra la Munchen aniversarea de 75 ani cu conceptul Mission X, conceptul unui posibil succesor al hypercarului 918 Spyder.

Porsche Mission X
BMW & Mini 
BMW va avea o prezență masivă la Munchen și punctul de atracție va fi mult așteptata Neue Klasse. Din informațiile noastre, Neue Klasse va prefigura viitoarea Seria 3 și va avea și o versiune electrică.

De asemenea va fi expusă și noua Seria 5 alături de versiunea electrică care va fi disponibilă până la finalul acestui an.

Mini va expune la Frankfurt noul Mini Cooper Electric. Specificațiile tehnice au fost deja anunțate (vezi aici). Versiunea electrică se va produce în China dar va exista și o versiune cu motoare convenționale care se va produce în continuare la uzina din Oxford, Marea Britanie.

Mini Electric 2023
Cupra 
După ce a expus noul SUV electric Tavascan în cadrul unui eveniment pentru presă, Cupra va prezenta noul model la Munchen. Construit pe platforma MEB de la VW, tavascan are ca și Formentor un design sportiv și atractiv.

Cupra Tavascan 2024

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.