Home Modele noi Facelift pentru Mercedes Clasa V/EQV și Vito/eVito

Facelift pentru Mercedes Clasa V/EQV și Vito/eVito

de Răzvan Măgureanu
mercedes Clasa V

Mercedes a operat un facelift la Mercedes Clasa V/EQV/Marco Polo, Vito și eVito care vin cu un nou design, echipamente suplimentare de confort și noi sisteme de asistență și a reorganizat nivelurile de echipare. 

Acesta este ultimul facelift pentru gama de monovolume și autovehicule comerciale de clasă medie de la Mercedes înainte de introducerea platformei VAN.EA (Van Electric Architecture) în 2026.

Mercedes oferă deja câte o versiune electrică pentru fiecare van sau vehicul comercial, fiind vândute până în prezent 40.000 modele electrice. Cel mai bine vândut este eVito.

Echipare standard îmbunătățită

După facelift, Mercedes Clasa V este disponibilă în versiunile de bază, Style, Avantgarde și Exclusive. Opțional, pot fi comandate pachetele AMG Line, Night (pentru Clasa V) și pachetul de design EQV exterior și interior (pentru EQV).

Echiparea Style de la V-Class vine cu volan în piele artificială, climatizare Tempmatic pentru partea din spate și scun confort pentru pasagerul față. Avantgarde are climatizare Thermotronic, scaune față cu suport lombar pe 4 direcții, faruri Multibeam LED adaptive, navigație cu Live Traffic Information și jante de aliaj de 17 inchi.

Nivelul de top Exclusive are standard suspensie sport, volan în piele Nappa, scaunul șoferului reglabil electric cu funcție de memorie, geamuri fumurii în spate, uși laterale glisante cu acționare electrică și hayon electric , precum și jante din aliaj de 19 inchi.

În același timp, utilitarele Vito și eVito sunt disponibile în versiunile Tourer, Furgon și Mixto combinate cu echipările Base, Pro și Select.

Vito Base are noul volan multifuncțional, sistem multimedia, sistem de pornire automat Keyless Start și aer condiționat semiautomat Tempmatic iar de la linia de echipare Pro clienții primesc scaune față cu suport lombar pe 4 direcții și rezervor de 70 litri.

Echiparea de top Select inlcude jante de aliaj de 17 inchi, faruri LED Multibeam adaptive, transmisie automată cu frână de parcare electrică și grilă cromată la radiator.

Parte frontală cu design nou 
Mercedes Clasa V/EQV, Vito/eVito vin cu o parte frontală redesenată, caracterizată de o grilă a radiatorului impresionantă în diferite forme și de o bară de protecție mai bine evidențiată. În funcție de echipare, grila radiatorului modelelor EQV, Clasa V și Clasa V Marco Polo este înconjurată de o bandă luminoasă cu LED-uri. farurile Multibeam LED sunt disponibile standard sau opțional funcție de versiune.

În  spate, bara de protecție și luminile cu LED cu design nou și tentă fumurie asigură un aspect inconfundabil. Modelele EQV, Clasa V și Clasa V Marco Polo au, de asemenea, o nouă bandă cromată cu inscripția Mercedes-Benz în partea din spate. După facelift sunt disponibile jante noi cu design optimizat aerodinamic, de 17, 18 și 19 inchi și cinci culori noi.

La interior, Mercedes Clasa V/EQV/Marco Polo primesc în premieră cele două displayuri de 12,3 inchi pentru instrumentele de bord și sistemul multimedia, la fel ca la modelele de clasă compactă, guri de ventilație și volane noi. În schimb, Mercedes a păstrat în continuare touchpad-ul care este destul de imprecis. Din fericire, șoferul poate opera sistemul multimedia și direct de pe ecran, prin comandă vocală sau de pe volan.

mercedes Clasa V

Sistemul multimedia are funcții suplimentare cum sunt streaming-ul de muzică, funcția Energizing Comfort Control și navigația cu realitate augmentată.

Mercedes Vito/eVito au sistem multimedia cu display de 10,25 inchi și un display color de 5,5 inchi amplasat între instrumentele de bord redesenate.

Atât Mercedes EQV cât și eVito beneficiază acum de navigație cu inteligență electrică în sensul că se pot planifica rutele în funcție de autonomia disponibilă.

Opțional, se oferă încărcare wireless pentru telefon, funcție de pornire Keyless, volan încălzit și iluminare ambientală cu 64 culori.

Pentru un acces mai facil în spate, Mercedes Clasa V și EQV au și a doua ușă culisantă spate în echiparea standard. În premieră, hayonul electric este disponibil opțional la Vito Tourer și Mixto și la eVito Tourer, iar frâna de parcare electrică este standard sau opțional funcție de echipare la toate versiunile comerciale cu transmisie automată.

Mercedes Clasa V Marco PoloMercedes eVitoMercedes EQV

 

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.