Home Știri O mașină electrică pare să fi provocat un incendiu uriaș pe o navă cargo

O mașină electrică pare să fi provocat un incendiu uriaș pe o navă cargo

de AMS
Fremantle Highway - incendiu mașini electrice

Noaptea trecută un incendiu de mare amploare a izbucnit pe nava cargo Fremantle Highway, primele indicii arătând că la originea incendiului este o mașină electrică.

La bordul navei cargo Fremantle Highway a izbucnit un incendiu noaptea trecută, în momentul în care aceasta se afla în Marea Nordului, în larcul coastelor Olandei. Nava cargo, sub pavilion panamez, transporta 2.857 de mașini din portul Bremen (Germania) către Port Said (Egipt). Dintre acestea, 25 de mașini erau electrice și, conform investigațiilor preliminare, incendiul a izbucnit la una dintre ele, apoi s-a extins foarte repede. Acesta este motivul pentru care echipajul nu a reușit să stingă sau măcar să localizeze incendiul. Tot echipajul a fost evacuat, o parte din apă și mai mulți de pe puntea vasului, cu elicopterele. O persoană a fost declarată decedată.

Toate eforturile pazei de coastă olandeze se concentrează acum pe stingerea incendiului, dar, cum nava s-ar putea scufunda destul de repede, aceasta fost remorcată și scoasă de pe aglomeratul culoar de navigație.

Acesta nu este primul incident cu vase cargo care transportă mașini. Anul trecut, nava Felicity Ace, sub pavilion american, s-a scufundat în Oceanul Atlantic, cu aproape 4.000 de mașini la bord. La acea vreme, se pare că Audi a pierdut 1.944 de mașini în acel incident, Porsche 1.117 mașini, Bentley 189 de mașini, iar Volkswagen 561.  La bord erau și 85 de modele Lamborghini, dintre care 15 exemplare Aventador LP 780-4 Ultimae cotate la aproape 500.000 de dolari pe unitate. Aceste mașini erau atât cu motorizări termice, dar și cu propulsie electrică, iar suspiciunea a căzut tot asupra unei mașini electrice de la care a promit incendiul care, în cele din urmă a scufundat nava cu tot cu încărcătură.

La începutul acestei luni, un alt incendiu a izbucnit la bordul unei alte nave cargo, care transporta aproximativ 5.000 de mașini, în portul Newark din Statele Unite, dar nu se știe deocamdată care a fost cazul incendiului.

Sursa: DailyMail/Foto: Reuters

 

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.