Home Știri Lamborghini Aventador a ieșit din producție

Lamborghini Aventador a ieșit din producție

de Dan Damian
Lamborghini Aventador final

Constructorul italian a anunțat că a încheiat producția modelului Lamborghini Aventador, dar și pe cea a motorul V12 aspirat pur.

Un moment cu totul special s-a întâmplat zilele trecute la uzina Lamborghini din Sant’Agata Bolognese. A fost produs ultimul exemplar Lamborghini Aventador și aceasta nu este doar finalul unei alte generații, ci al unei ere. Practic, ultimul Aventador este și ultimul Lamborghini cu motor V12 aspirat pur, neafectat de electrificare. Asta în condițiile în care motoarele V12 au fost prezente pe automobilele Lamborghini încă de la primele modele și sunt adevărate legende ale industriei auto, care au echipat întotdeauna vârfurile de gamă: Miura, Countach, Diablo, Murcielago și în ultimii 11 ani, Aventador.

Lamborghini Aventador

Lamborghini Aventador a fost lansat în 2011, la Salonul Auto de la Geneva, sub denumirea completă: Aventador LP 700-4, care îi și descria principalele caracteristici: amplasarea motorului (LP – Longitudinale Posteriore), puterea maximă (700 CP) și tracțiunea integrală. De atunci, a avut fost baza pentru peste opt modele derivate și a generat peste 10 modele unicat sau produse în ediție limitată.

A fost și cel mai apreciat model vârf de gamă, asta și pentru că, în 2011, designul său a fost (și este încă) unul foarte futurist. Oficialii italieni spuneau chiar că Aventador a sărit două generați, nu una, față de Murcielago. Supercarul italian a avut 11.465 de clienți, mai mult decât dublu comparativ cu performanțele comerciale ale predecesorului său, Murcielago.

Lamborghini Aventador

Ultimul exemplar Aventador este un LP 780-4 Ultimae Roadster, într-o culoare specială, albastru deschis, concepută de departamentul Ad Personam pentru un client din Elveția. De altfel, 85% dintre exemplarele Vândute au fost personalizate de către proprietari cu ajutorul programului Ad Personam, care a generat astfel mai mult de 200 de culori unice.

Motoarele V12 aspirate, pure, dispar astfel din gama constructorului italian, lăsând locul electrificării. Urmașul lui Aventador, care va debuta anul viitor, va miza pe un sistem PHEV din care va face parte și un motor V12.

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.