Home Știri Lamborghini Cabrera, imagini-spion în premieră

Lamborghini Cabrera, imagini-spion în premieră

de

Lamborghini Cabrera, urmașul lui Gallardo, se apropie cu pași repezi de producția de serie. Un prototip a fost surprins în teste, pe circuit.

Lamborghini Cabrera 001

Lamborghini Gallardo a avut până acum o carieră lungă și plină de succes, fiind lansat în 2003. Se apropie însă momentul unei schimbări, iar această schimbare se numește Lamborghini Cabrera. Dacă în urmă cu ceva timp publicam primele imagini retușate pe computer ale mașinii, acum avem și un set complet de poze cu un prototip surprins în teste.

Imaginile realizate pe un circuit undeva în sudul Europei ne înfățișează o mașină cu ceva mai puțin camuflaj decât ne-am fi așteptat. Așa că putem distigne o serie de elemente de desing ce vor fi și pe mașina de serie.

Lamborghini Veneno Roadster, cel mai scump Lambo

Viitorul Lamborghini Cabrera va fi propulsat de o versiune îmbunătățită a actualului V10 de 5,2 l. Motorul va dezvolta 600 CP, ceea ce înseamnă că mașina va purta, foarte probabil, indicativul LP 600-4. Tracțiunea integrală va fi standard, însă s-ar putea să vedem și o serie de versiuni Lamborghini Cabrera cu tracțiune spate, după cum a fost și cazul lui Gallardo.

Poate cea mai așteptată modificare la partea tehnică este renunțarea la vechea și problematica transmisie manuală robotizată denumită e-gear, în favoarea unei cutii automate moderne cu dublu ambreiaj. Aceasta va fi preluată din “banca de organe” a grupului VW, proprietarul Lamborghini. Nu va fi oferită nicio versiune cu transmisie manuală.

Am testat “monstrul” Lamborghini Aventador

Lamborghini Cabrera va fi o mașină cu o structură realizată în bună măsură din aluminiu. O serie de elemente vor fi însă făcute din fibră de carbon pentru a reduce și mai mult masa proprie a mașinii. Platforma și o serie de soluții tehnice vor fi împărțite cu viitoarea generație a lui Audi A8, ce va fi lansată cu un an întârziere față de Cabrera, a cărui lansare este programată pentru 2015.

 

Articole similare

Comentarii închise.