Home Retro Lancia Delta HF Integrale Evo Giallo Ferrari cu doar 26.718 km la licitație

Lancia Delta HF Integrale Evo Giallo Ferrari cu doar 26.718 km la licitație

de George Grosu

Casa de licitații britanică Silverstone Auctions scoate la licitație unul dintre cele doar 295 exemplare de Lancia Delta HF Integrale în ediție limitată Giallo Ferrari, care se află în condiții excelente și cu un rulaj destul de redus.

Acest rar exemplar de Lancia Delta HF Integrale Evo 1 Giallo Ferrari de culoare galben fabricat în anul 1992 și pe care Silverstone Auctions îl va scoate la licitație sâmbătă, 28 mai 2022, dispune de un rulaj de doar 26.718 de kilometri. Acesta este unul dintre cele doar 295 exempalre din ediția limitată specială intitulată Giallo Ferrari (galben Ferrari). Specialiștii casei de licitații britanice, estimează un preț de vânzare cuprins între 100.000 și 130.000 de lire sterline, care reprezintă echivalentul a 116.970 și 152.160 de euro.

Trebuie menționat că, producătorul italian Lancia a câștigat Campionatul Mondial de Raliuri (WRC) la constructori de 11 ori în cei 20 de ani (1972 – 1992) în care a concurat. Dintre aceste 11 titluri, un număr de 6 au fost obținute consecutiv cu modelul Delta HF Integrale între anii 1987 – 1992. Nu este de mirare că, modelul compact de la Lancia este considerat un model iconic pentru fanii mărcii Lancia și cei ai raliurilor. Managerii de la Lancia au investit mult pentru competitivitatea variantei de raliu a modelului Delta HF Integrale, aducând numeroase îmbunătățiri cu diverse evoluții dar în același timp cu respectarea regulamentului oficial din WRC. Japonezii de la Toyota au fost primii care au reușit să pună capăt seriei de victorii ale echipei italiene în anul 1993 cu modelul Celica Turbo 4WD. Însă, spre deosebire de fanii modelului italian, credem că, cei ai modelului Celica nu ar plăti sume formate din șase cifre pentru un exemplar ca în cazul Lanciei Delta HF Integrale.

Destul de des, exemplarele din seriile limitate ale modelului Lancia Delta HF Integrale aflate în stare originală excelentă, sunt vândute în cadrul licitațiilor pentru sume similare cu cele ale unui Porsche 911 nou spre exemplu. Exemplarele din aceste ediții speciale au în majoritatea cazurilor cu rulaj destul de mic de unde rezultă și un preț de achiziție foarte ridicat. Un prim exemplu în acest sens, este un exemplar din versiunea specială Edizione Finale cu doar 5.500 de kilometri rulați în 27 de ani și oferită la un preț foarte ridicat, de circa 270.000 de euro de către un dealer britanic specializat pe modele exclusive. Un alt exemplu este un exemplar de Lancia Delta HF Integrale Evoluzione Giallo Ferrari vândut în anul 2019 prin intermediul casei de licitații RM Sotheby’s pentru suma de 162.400 de dolari SUA, echivalentul a circa 146.000 de euro. Exemplarul respectiv avea la acel moment un rulaj destul de redus de doar 6.540 de kilometri.

Acum, casa de licitații britanică Silverstone Auctions, oferă la vânzare un exemplar din ediția limitată Giallo Ferrari a modelului Delta HF Integrale Evo care are un rulaj de aproximativ 27.000 de kilometri, dar care se presupune că va costa o sumă similară de bani. Exemplarul care este acum scos la licitație a stat opt ​​ani în oferta unui dealer din Italia, acumulând în tot acest timp un rulaj de doar 75 de kilometri. Potrivit documentelor oferite, automobilul a fost fabricat în anul 1992 și înmatriculat în Marea Britanie în aprilie 2000. În septembrie același an, în publicația Auto Italia a apărut un articol despre aceast exemplar de Delta HF Integrale Evo 1 Giallo Ferrari. După publicarea acelui articol, cumpărătorul britanic a păstrat automobilul în condiții optime. Conform descrierii, cureaua de distribuție a fost înlocuită la fiecare trei ani iar ultima operațiune completă de service a fost realizată în luna aprilie al acestui an, și a inclus pe lângă schimbul de ulei de la motor și cutie, o revizuire completă a instalației de aer conditionat si o schimbare a kit-ului de distributie.

Rareori există o oportunitate de a cumpăra un exemplar de Lancia Delta HF Integrale cu un kilometraj destul de redus. Pe data de 28 mai, casa de licitații Silverstone Auctions scoate la licitație acest exemplar realizat în ediție limitată Giallo Ferrari care, conform descrierii, a fost întotdeauna corect întreținut și destul de puțin condus iar prețul este corespunzător de mare, fiind pe măsura reputației modelului compact italian în WRC.

Foto: Silverstone Auctions

Lancia Delta HF Integrale Evo 1 Giallo Ferrari 1992
Lancia Delta HF Integrale Evo 1 Giallo Ferrari 1992
Lancia Delta HF Integrale Evo 1 Giallo Ferrari 1992
Lancia Delta HF Integrale Evo 1 Giallo Ferrari 1992
Un rulaj de doar 26.718 km
Interior
Motor

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.