Home Știri Lansarea lui Tesla Model X a fost amânată

Lansarea lui Tesla Model X a fost amânată

de

Compania americană Tesla Motors, specializată în fabricarea de automobile electrice, a anunțat că amână planurile de lansare ale lui Model X.

Tesla Model X

Motivul care stă în spatele deciziei constructorului american este dorința de a rambursa un împrumut primit de la statul american. Împrumutul, în valoare de 465 de milioane de dolari, acordat de Departamentul pentru energie, va fi achitat cu 5 ani mai devreme decât termenul stabilit inițial. Astfel, rambursarea sa se va face în 2017, în loc de 2022, iar sacrificat va fi primul SUV al mărcii, denumit Model X, a cărui lansare a fost amânată pentru anul viitor.

Mașina electrică de cinci stele

Compania dorește să ramburseze mai devreme împrumutul, pentru că vrea să transmită un mesaj de soliditate financiară. Planurile inițiale prevedeau lansarea lui Model X în 2013 și o cadență de producție în jurul valorii de 15.000 de unități pe an. Tesla spune că poate produce până la 500.000 de autovehicule electrice anual, dar numai dacă uzina NUMMI va produce la capacitate maximă.

Planurile Honda pentru mobilitate electrică

Model X, mai greu cu 10% decât Model S, are și o autonomie redusă cu 10%, prin comparație cu sedanul de lux. Prețul anunțat pentru Model X este de 60.000 de dolari în echipare de bază, dar ar putea trece de 90.000 de dolari odată adăugate toate opționalele.

Articole similare

Comentarii închise.