Home Știri Lunea altfel: 570S Spider Design Edition, limuzina lui Putin și un… autobuz Morgan

Lunea altfel: 570S Spider Design Edition, limuzina lui Putin și un… autobuz Morgan

de Aurel Niculescu

Dacă spui McLaren deja știi că nu mai este nevoie să faci vreun efort pentru a-ți personaliza noul supercar, britanicii au o adevărată plăcerea în a prezenta ediții speciale la tot pasul. Însă despre noua limuzină a lui Putin și autobuzul Morgan putem spune că ne-au luat prin surprindere!

Ca să începem cu ce este mai familiar, să vă spunem că după ce acum ceva vreme (prin toamna lui 2016) echipa de design McLaren a creat nu mai puțin de cinci versiuni „Design Edition” pentru modelul 570S Coupé, a sosit timpul ca modelul Spider să se bucure de aceeași atenție. Și acum există cinci personalități bazate pe culoarea exterioară aleasă: Silica White, Storm Grey, Vermillion Red, Onyx Black ori Vega Blue. Compania din Woking chiar ne spune că viitorii clienți vor face of „afacere bună” alegând aceste modele – deoarece au parte de mai multe echipamente standard pentru mai puțini bani (de parcă la acest nivel ar conta!). PS: exemplul prezentat aici este 570S Spider Design Edition 4, vopsit în Onyx Black.


Din Rusia – via Russia Today – aflăm prin intermediul ministrului comerțului Denis Manturov că președintele țării, eternul Vladimir Putin, se pregătește să se doteze cu o nouă limuzină, cu noul proiect trecând cu brio peste etapa foarte importantă a testărilor la impact. Mai mult chiar, limuzina ar putea debuta cu lux și pompă chiar pe 7 mai, odată cu festivitățile de investire în funcția de țar / dictator etern – pardon, președinte pentru un nou mandat dedicate lui Vladimir Putin.


Apropo, în ciuda denunțurilor repetate asupra puterilor vestice, Proiectul Cortege – așa cum este cunoscută noua limuzină – a fost dezvoltat în cooperare cu Porsche și Bosch, sub capotă fiind plasat un V8 de 4,6 litri turbo de la constructorul german, capabil de 592 CP și 881 Nm, cu transmisia efectuată în spirit patriotic de o cutie de viteze dezvoltată local și dotată cu nouă rapoarte. Mai mult, din proiectul limuzinei pare a se naște și un nou startup – platforma inițială urmând a fi derivată într-o gamă largă de modele (sedan, MPV, SUV) pentru a fi utilizate de autoritățile ruse (de la departamente ale guvernului la forțele de securitate) iar din 2019 ele vor fi disponibile și publicului larg.


Pe cât de excentric sună proiectul rus, britanicii de la Morgan au reușit să-i întreacă: compania a cumpărat recent și va folosi în activități promoționale un legendar model Routemaster – un autobuz cu punte dublă ce a servit în trecut în cadrul serviciului de transport public din capitala Londra. Este vorba despre un exemplar mai special însă – penultimul din seria sa, pensionat la sfârșitul anului 2005, dar mai ales produs în același an, 1968, în care compania lansa modelul Plus 8.

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.