Home Știri (Video) Macan S, Hyundai FCEV, Silverado Daytona și Evoque Oliver

(Video) Macan S, Hyundai FCEV, Silverado Daytona și Evoque Oliver

de Aurel Niculescu
Macan S, Hyundai FCEV, Silverado Daytona și Evoque Oliver

O serie interesantă de asocieri a avut loc în lumea complexă a industriei auto. Porsche lansează faceliftul pentru Macan S cu ajutorul unui nou propulsor, Hyundai își expune strategia fuel cell, Chevrolet Silverado merge la Daytona 500, iar faimosul chef Jamie Oliver se plimbă prin Londra cu RR Evoque… în scopuri vegetariene.

Porsche deschide vânzările pentru noul Macan – în versiune facelift – cu o noutate: un nou propulsor V6 pe benzină pentru versiunea Macan S. Noul turbo V6 de trei litri, cu filtru de particule, livrează 354 CP / 480 Nm, cu 14 CP și 20 Nm în plus față de versiunea anterioară. Dacă clientul optează pentru pachetul opțional Sport Chrono, va avea parte de senzații tari în stil sport-crossover: de la 0 la 100 km/h îi sunt necesare 5,1 secunde, cu 0,1 unități mai repede decât înainte. Viteza maximă este de 254 km/h, iar consumul mediu – conform arhaicului standard NEDC – de 8,9 l/100km. Perfect pentru Macan, mai sportiv acum în versiunea S – constructorul deja oferă modelul și la noi, prețurile pornind de la 67.292,12 euro, cu TVA inclus.Grupul Hyundai Motor – din care fac parte atât Hyundai cât și Kia – a prezentat recent noua sa strategie ecologică „FCEV Vision 2030”. Acesta este axată pe dezvoltarea tehnologiei pilei de combustibil – alimentată cu hidrogen – grupul fiind unul din puținii lideri auto care o promovează activ la nivel global (SUV-ul Nexo). Astfel, conform noilor planuri, în 2030 cele două mărci vor fi capabile să producă 700.000 de sisteme fuel cell – nu doar pentru aplicații auto, ci și pentru drone, vapoare, sau echipamente de transport și lucru. Pentru a susține noile valori de producție, grupul va investi aproximativ 7,6 trilioane woni în cercetare și dezvoltare, dar și expansiunea facilităților de producție. Per total, sud coreenii promit că vor produce jumătate de milion de vehicule FCEV – automobile și vehicule comerciale.

În America, după ce a uimit pe toată lumea cu designul noului Silverado HD, Chevrolet se întoarce un pic la versiunea standard. Astfel, noul truck va deveni primul… truck care preia titulatura oficială de Pace Car pentru faimoasa cursă Daytona 500. La volanul său nu se va afla oricine – Dale Earnhardt Jr., de două ori câștigător al „The Great American Race”. Chevrolet nu se va face de râs cu Silverado, după ce în trecut a fost Pace Car oficial de 12 ori – de șapte ori cu Camaro și de cinci ori cu modelul Corvette. Aceasta deoarece pickup-ul este echipat cu un monstru V8 de 6,2 litri și 420 CP / 624 Nm.

Anglia, patria căciulilor foarte înalte și a lorzilor care joacă golf și beau ceai fix la ora cinci. Așa era odată – astăzi este locul de proveniență a unor chefi extraordinari, precum Jamie Oliver și a unor SUV-uri de lux, precum noul Range Rover Evoque. Cei doi s-au întâlnit recent, Oliver utilizând noul crossover premium pentru o plimbare culinară pe străzile din Londra. Ținta – crearea celui mai bun burger vegetarian, conform rețetei proprii pentru bhaji burger, un model tradițional indian.

Macan S, Hyundai FCEV, Silverado Daytona și Evoque Oliver

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.