Home Motorsport Mâine începe Red Bull Romaniacs 2014

Mâine începe Red Bull Romaniacs 2014

de

Marți, 15 iulie, primii 35 de rideri din fiecare clasă vor lua startul în finala de la Prolog – showul din centrul Sibiului care stabilește ordinea de start pentru prima din cele patru zile în munți ale Red Bull Romaniacs 2014.

Competitors - Action

Rideri din toate colțurile lumii au ajuns deja la Sibiu pentru Red Bull Romaniacs și orașul s-a transformat în polul enduroului extrem mondial. Duminică și luni sunt programate verificările tehnice și administrative, iar marți dimineață la ora nouă încep calificările pentru Prolog.

Anul acesta raliul s-a dovedit a fi foarte dur chiar înainte să înceapă. O serie de rideri marcanți s-au accidentat grav în timp ce se antrenau prin diverse locuri ale lumii pentru Red Bull Romaniacs. Alfredo Gomez, spaniolul care în 2013 s-a clasat pe trei și avea șanse să se impună în fața coechipierului său de la Husqvarna, Graham Jarvis, s-a retras din raliu după ce și-a fracturat un os de la piciorul stâng. Gerhard Foster, unul din veteranii raliului a fost și el nevoit să se retragă din pricina unei accidentări. În locul lui Gomez constructorul scandinav l-a trimis la Sibiu pe Cory Graffunder. Canadianul, stabilit în California, a terminat anul acesta Erzbergrodeo și are în cv o medalie la XGames.

Red Bull Romaniacs vine la București

Cu 350 de rideri la start din peste 30 de țări, 2014 se anunță o ediție record pentru Red Bull Romaniacs. Acesta este cel mai mare număr de concurenți din istoria competiției și s-a ajuns la acest număr după ce organizatorii au fost forțați să închidă înscrierile încă din ianuarie, când solicitările de înscriere depășeau cu mult posibilitățile actualului traseu. Cel mai dificil raliu hard enduro din lume a stârnit un adevărat fenomen în rândul practicanților acestui sport și tot mai mulți rideri din întreaga lume își doresc să își depășească limitele în aventura din Carpații Meridionali.

Chiar înainte de startul Prologului rideri de la clasa Gold și o parte din piloții români, inclusiv Dani Oțil, vor participa la prima sesiune de autografe din enduro extrem. Fanii vor putea să interacționeze și să se fotografieze cu cei mai buni piloți din lume la ora 17.00, în locul special amenajat în zona de acces către Prolog din direcția Hotel Ramada. Ne vedem la cortul Red Bull poziționat în partea stângă a Bd-ului Coposu.

Articole similare

Comentarii închise.