Home Știri 25 de ani de motoare Audi TDI celebrați cu o versiune specială

25 de ani de motoare Audi TDI celebrați cu o versiune specială

de

Constructorul din Ingolstadt lansează versiunea specială Audi A7 Sportback 3.0 TDI Competition pentru a marca 25 de ani de motoare TDI.

specială Audi A7 Sportback 3.0 TDI Competition 1

A 25-a aniversare a tehnologiei TDI este sărbătorită de Audi cu o ediție deosebit de dinamică a lui Audi A7 Sportback 3.0 TDI. Intitulată Competition, aceasta dezvoltă 326 CP și accelerează de la 0 la 100 km/h în doar 5.1 secunde.

Audi A3 clubsport quattro 

Modelul Audi A7 Sportback 3.0 TDI Competition este echipat cu o versiune îmbunătățită a motorul 3.0 TDI bi-turbo clean diesel, cu o capacitatea cilindrică de 2.967 cm3. În comparație cu versiunea standard a propulsorului, modificările la nivelul supraalimentării și al axelor cu came au sporit puterea cu 7 CP, până la un total de 326 CP. La apăsarea completă a pedalei de accelerație, funcția boost asigură un plus de 20 CP pentru o perioadă scurtă de timp. Cuplul maxim de 650 Nm a rămas neschimbat și este disponibil între 1.400 și 2.800 rpm. În medie, motor diesel V6 promie un consum de combustibil de doar 6,1 l/100 km, valoare corespunzătoare unor emisii de CO2 de doar 162 g/km. Bineînțeles, această declinare de top a motorului 3.0 TDI respectă norma antipoluare Euro 6.

Pentru a accentua caracterul dinamic, modelul Audi A7 Sportback 3.0 TDI Competition este echipat cu pachetul S line sport, inclusiv gardă la sol coborâtă cu 20 milimetri. De asemenea, jantele cu design special, ale căror muchii laterale sunt vopsite în negru, etrierele roșii, precum și discurile de frână de 17 inchi scot din anonimat această versiune aniversară și își aduc din plin aportul la conturarea unei imagini sportive.

Audi R8 primește faruri cu laser

Nelipsite sunt emblemele V6, TDI și quattro, iar carcasele negre ale oglinzilor exterioare și ornamentele negre lucioase ale țevilor sistemului de evacuare condimentează și mai mult aspectul exterior. Audi A7 Sportback 3.0 TDI Competition este disponibil în culorile exterioare gri Daytona, roșu Misano, gri Nardo și albastru Sepang.

Articole similare