Știri

MAN eTGE este fratele geamăn al van-ului Volkswagen e-Crafter

Grupul Volkswagen are planuri majore pentru sectorul EV nu doar în zona automobilelor – ci, dacă vă aduceți aminte, ei au promis prin intermediul strategiei „RoadmapE” modele electrificate pentru toate mărcile grupului.

Încet, dar sigur – de fapt ar trebui să spunem cu meticulozitate germană – constructorul își pune planul în aplicare. Iar asta include și diviziile comerciale – precum MAN Truck & Bus. Aceștia au anunțat de curând introducerea pe piață a noului lor van comercial complet electric MAN eTGE, ce urmează să devină disponibil din iulie, inițial în Germania, Austria, Belgia, Franța, Norvegia și Olanda, prețul de pornire fiind de €69.500.

Dacă cumva noul model comercial electric de la MAN vi se pare cunoscut, este pentru că de fapt sub sigla producătorului de camioane se ascunde modelul Volkswagen e-Crafter, cu care împarte majoritatea componentelor. Spre exemplu, au același sistem de propulsie electric, compus dintr-un motor de 100 kW și 290 Nm, alimentat de la o baterie de 36 kWh, preluată de la e-Golf. Caracteristicile de performanță îl recomandă strict uzului urban – viteza maximă este de 90 km/h și autonomia de până la 160 km. Încărcarea poate dura nouă ore la o priză clasică de 220V, cinci și jumătate de la wallbox, sau doar 45 de minute până la 80% în cazul utilizării rețelei de încărcare rapidă – în sistem DC CCS Combo la 40 kW.

Mai important poate este un alt detaliu – pierderea de capacitate în timp ajunge la 15%, în zece ani sau pe parcursul a 2000 de cicluri de funcționare. Să nu uităm că avem de-a face cu un model comercial, deci capacitatea de încărcare este foarte importantă – la eTGE bateriile sunt ascunse în podeaua mai înaltă, configurația fiind de fapt asemănătoare cu cea folosită pentru versiunile cu tracțiune spate și motorizare diesel: în funcție de versiune (3,5 sau 4,25 tone), sarcina utilă variază între 950 și 1700 kg.

PUBLICITATE

ABONAMENTE

PUBLICITATE

NEWSLETTERAUTODNA

PUBLICITATE