Motorsport Știri

O premieră interesantă în România – prima mașină electrică de raliu

Divizia locală a lanțului de hypermarket-uri Kaufland a decis să pluseze la capitolele imagine și responsabilitate socială și de mediu într-un mod inedit – susținând trimiterea unui model de curse în campionatul național de viteză în coastă.

Este vorba despre un VW Golf GTI ce va trece printr-un amplu proces de transformare – atât pentru a face față rigorilor competiționale, cât și pentru a trece de la sistemul de propulsie cu combustie internă la cel electric. Automobilul va fi condus de Sorin Ghișoi – multiplu campion național de raliu, urmând să preia poziția de ,,deschizător de drum” la etapa de raliu ce va avea loc pe 21-22 aprilie la Râșnov. Activitatea competițională o va începe după obținerea omologărilor de tip, prima sa etapă de raliu fiind cea de la începutul lui iunie, desfășurată la Poiana Brașov.


Pentru fanii competițiilor de viteză în coastă în special, dar și pentru pasionații de automobile și de modele electrice în general, compania lansează și un concurs pentru șansa de a deveni co-pilot pentru Sorin Ghișoi la etapa din 21-22 aprilie, desfășurat pe pagina de Facebook Kaufland România, între 14.04.2018, ora 10:00 și 15.04.2018, ora 23:59. În plus, trebuie să salutăm și decizia companiei de a oferi, de la jumătatea lunii martie încoace, carduri de încărcare a mașinilor electrice, care asigură gratuitatea alimentării la cele 20 de stații de alimentare din parcările magazinelor sale.