Home Motorsport Mani Gyenes a devenit lider la clasa Maraton

Mani Gyenes a devenit lider la clasa Maraton

de

Mani Gyenes a devenit lider al clasei Maraton după cea de a șaptea etapă din Raliul Dakar, care i-a dus pe rideri de pe coasta Oceanului Pacific (Iquique, Chile) până la 3700 m altitudine în Uyuni, Bolivia.

Mani Gyenes la sosire, în Uyuni - Bolivia

Mani Gyenes la sosire, în Uyuni, Bolivia

Duminică 11 ianuarie, după ziua de odihnă de sâmbătă, riderii, printre care și Mani Gyenes, au pornit în cea de-a doua parte a Dakarului. Treziți în jurul orei locale 4 a.m., concurenții au plecat din bivuacul de la Iquique la 5 dimineață pentru a parcurge peste 390 km până la startul probei speciale. Au trecut granița din Chile în Bolivia și, ulterior, au pornit, de la o altitudine de 3500 m, pe speciala care a măsurat 321 km. De altfel, „altitudine“ a fost cuvântul de ordine în această specială care s-a desfășurat la peste 3000 de metri altitudine. Traseul a fost presărat cu numeroase treceri prin râuri și multe capcane la capitolul navigație. Din pricina ploii, traseul a devenit noroios și alunecos către finalul specialei. Această etapă cu finiș în Uyuni este una maraton, ceea ce înseamnă că riderii trebuie să își pregătească singuri motocicletele pentru ziua următoare (nu este permis accesul echipelor de asistență tehnică).

Mini în Raliul Dakar 2015

„Mi-a fost greu să îmi găsesc ritmul astăzi. A fost o zi foarte lungă și este prima dată când concurez atât de mulți kilometri la o altitudine de peste 3000 de metri. Luni, revenim în Chile și sper să îmi măresc avansul pe care îl am la clasa Maraton“, a declarat Mani Gyenes. După evoluția din speciala a șaptea, riderul sătmărean a preluat conducerea la clasa Maraton (la această categorie nu este permisă schimbarea motorului de-a lungul raliului, ceilalți rideri schimbându-l, în general, în ziua de odihnă) și se află pe locul 30 la general.

Mani Gyenes - Dakar 2015

 

Articole similare

Comentarii închise.