Home Știri Maserati Alfieri, concept aniversar

Maserati Alfieri, concept aniversar

de

Un concept cu adevărat spectaculos, Maserati Alfieri, marchează centenarul mărcii italiene. Totodată, acesta ar putea prefigura urmașul actualului Gran Turismo.

Maserati Alfieri

Realizat la Centrul de design din Torino al mărcii italiene, Maserati Alfieri impresionează prin aspectul futurist, senzual și extrem de sportiv. Depășind statutul de tribut închinat coupé-urilor care au clădit renumele Maserati, acesta ne oferă o idee și despre direcția în care va evolua limbajul de design al mărcii italiene și ar putea prefigura înlocuitorul actualului Gran Turismo. Coupé-ul a fost botezat Alfieri după numele unuia dintre cei cinci frați care au creat marca Maserati.

Propus ca un concept 100% funcțional, Maserati Alfieri utilizează o platformă tehnică mai scurtă a modelului MC Stradale, ampatamentul fiind mai mic cu 240 mm. Sub capota lungă a motorului se găsește un V8 de 4,7 litri, împrumutat de la Gran Turismo, ce dezvoltă 460 CP la 7000 rpm și un cuplu motor maxim de 520 Nm la 4750 rpm. Tracțiunea se realizează exclusiv prin intermediul roților spate, iar gestionarea puterii cade în sarcina unei cutii de viteze cu șase trepte.

Având 4590 mm lungime, 1930 mm lăţime şi 1280 mm înălţime, Alfieri propune o configurație a habitaclului de 2+2 locuri. Bordul este caracterizat de un design minimalist, dar include și o tușă high tech sugerată de tabloul de bord și de interfața multimedia, ambele fiind complet digitale.

Articole similare

Comentarii închise.