Home Știri Geneva 2014. Ziua mașinilor de serie care deschid balul

Geneva 2014. Ziua mașinilor de serie care deschid balul

de

Salonul auto de la Geneva 2014 a debutat astăzi în forță, cu o serie de lansări spectaculoase. Vă prezentăm o selecție a noutăților mașinilor de serie.

Geneva 2014

Geneva 2014

Numărul foarte mare al premierelor de la ediția Geneva 2014 ne arată că industria auto europeană încearcă să-și mențină optimismul, în ciuda vânzărilor deloc strălucite.

Pentru unele mărci, putem vorbi chiar de intrarea într-o nouă eră. BMW ne anunță că, odată cu noul Active Tourer, începe o nouă epocă, cea a tracțiunii față pentru bavarezi. Active Tourer este primul model din noul val. În câțiva ani, BMW vrea să aibă în gamă 30 de mașini cu tracțiune spate și 15 cu tracțiune față. Așadar, vorbim în acest caz de două premiere într-una singură, fiindcă Active Tourer este în același timp și primul monovolum al mărcii. Lista cu premiere ale grupului BMW a fost completată de Seria 4 GranCoupé și de Mini Clubman concept, care este foarte aproape de ceea ce vom vedea ca versiune de serie. Ținta BMW Group pentru 2014 este de a vinde două milioane de mașini, aici fiind incluse și vânzările Mini și Rolls-Royce.

Ceilalți doi constructori premium germani au mizat pe Audi TT, ce vine cu un interior spectaculos ca tehnologie și design, în timp ce Mercedes mizează pe C-Class, GLA și V-Class.

Jeep a uimit asistența cu micul Renegade, adaptat perfect, cel puțin ca dimensiuni, piețelor europene. Designul robust și inovator păstrează liniile specifice Jeep. Renegade a pus în umbră chiar și lansarea europeană a lui Cherokee.

Tot la Geneva 2014, am putut vedea pentru prima oară pe viu micul Ford Ecosport, noul Mustang și Focus facelift. Ecosport va fi lansat pe toate piețele europene până în 2015. Există informații, deocamdată neconfirmate, că Ecosport va fi cel de-al doilea model produs la Ford Craiova. Mustang ajunge la cea de-a șasea generație. Numele Mustang are deja cinci decenii de tradiție, iar noul model își propune să fie o mașină cu adevărat globală, nu numai un muscle car specific pieței americane. Pentru asta, Ford pune sub capota mașinii și un motor de 2,3 l turbo. Rămâne să vedem dacă noul Mustang va fi la fel de spectaculos de condus pe cât arată, dar pentru asta va trebui să așteptăm până în 2015, când este programată lansarea în producție.

Francezii mizează pe o tripletă de mașini de clasă mini: Citroën C1, Renault Twingo și Peugeot 108. Producătorul din Sochaux completează gama lui 308 cu un break denumit SW, un pas normal pentru o mașină care tocmai a câștigat competiția Mașina Anului în Europa. Citroën prezintă la Geneva 2014 și noul C4 Cactus, un crossover cu foarte multe inovații.

Lamborghini Huracan
Jeep Renegade
Ford Ecosport
Ford Mustang
Peugeot 308 SW
Mercedes GLA
Citroen C4 Cactus Adventure
Renault Twingo
VW Golf GTE
Audi TT
BMW Seria 4 GranCoupe
BMW Seria 2 Active Tourer
Mini Clubman

Articole similare

Comentarii închise.