Home Modele noi Maserati GranCabrio Trofeo cu motor V6 de 542 CP și acoperiș textil

Maserati GranCabrio Trofeo cu motor V6 de 542 CP și acoperiș textil

de Răzvan Măgureanu
Maserati GranCabrio

După noul GranTurismo, urmează Maserati GranCabrio. Cabrioletul de lux cu 2+2 locuri este disponibil la start cu motorul V6 Nettuno de 3 litri cu 542 CP și cu acoperiș textil. 

După o pauză de aproape 5 ani, cabrioletul Maserati revine. În 2009, Maserati, aflată acum în grupul Stellantis, prezenta GranCabrio la salonul de la Frankfurt, care a fost disponibil din 2010 până în 2019. Acum, Maserati lansează un nou GranCabrio bazat pe noul GranTurismo și echipat tot cu acoperiș textil.

Acoperișul textil coboară în 14 secunde
Acoperișul textil acționat electrohidraulic coboară în compartimentul din spatele scaunelor în numai 14 secunde la apăsarea unui buton și operațiunea s epoate efectua și în mers până la 50 km/h. Operațiunea inversă durează 16 secunde. Acoperișul izolat termic și acustic este disponibil în cinci culori. Un deflector de vânt este disponibil opțional, dar în acest caz locurile spate nu mai pot fi utilizate. În schimb, un sistem de încălzire la nivelul gâtului în trei trepte, similar lui Airscarf de la Mercedes, este disponibil standard.

Motor V6 de 542 CP
Bazat pe aceeași structură de aluminiu ca și coupe-ul, cabrioletul cântărește 1895 kg, cu circa 100 kg mai mult decât coupe-ul datorită ranforsărilor suplimentare.

Maserati GranCabrio este echipat standard cu suspensie pneumatică și tracțiune integrală. La start este disponibilă doar versiunea Trofeo cu motorul V6 Nettuno turbo de 3 litri care dezvoltă 550 CP și 650 Nm. În viitor va fi oferită și versiunea Modena echipată cu același motor V6 dar putere mai mică: 496 CP și 600 Nm. Puterea este transmisă la toate roțile prin intermediul unei cutii automate ZF cu 8 trepte.  Șoferul poate alege între patru programe de condus: Comfort, GT, Sport și Corsa și are și posibilitatea de a decupla sistemul ESP.
Cabrioletul rulează pe jante de 20 inchi în față și 21 inchi în spate încălțate cu pneuri de 265/30 pe față și 295/30 pe spate.

Trei displayuri la interior
Șoferul privește trei displayuri: cel din fața sa pentru instrumentele digitale de bord, de 12 inchi, cel al sistemului multimedia de 12,3 inchi și cel pentru climatizare și alte funcții plasat imediat dedesubt, și înclinat la un unghi diferit, de 8,8 inchi. Deasupra displayului multiemdia se află un mic ceas rotund în timp ce un head-up display este disponibil opțional.
În spatele volanului multifuncțional, teșit în partea inferioară, se află celebrele padele de dimensiuni generoase, montate fix pe coloana volanului.

Maserati GranCabrioMaserati GranCabrioMaserati GranCabrioMaserati GranCabrioMaserati GranCabrioMaserati GranCabrioMaserati GranCabrioMaserati GranCabrioMaserati GranCabrioMaserati GranCabrioMaserati GranCabrio

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.