Home ȘtiriProiecte secrete MG2 va concura cu Dacia Spring de la finalul lui 2025

MG2 va concura cu Dacia Spring de la finalul lui 2025

de Răzvan Măgureanu
MG3

Nici nu s-a prezentat bine noul MG3 hybrid la salonul de la Geneva că MG a anunțat că lucrează la un concurent pentru Dacia Spring. Se numește MG2, va debuta la finalul lui 2025 în Marea Brtianie la un preț sub 20.000 euro și va fi oferit apoi în toată Europa.

Foto: în fotografie apare noul MG3 întrucât nu există nicio schiță a lui MG2

Revista britanică Autocar informează că MG lucrează la un mini electrc care se va numi MG2 și care ar trebui să fie gata pentru producția de serie la finalul lui 2025. Directorul de producție David Allison a declarat pentru Autocar că viteza de dezvoltare a lui MG2 este cheia succesului în sensul că acest model trebuie introdus cât mai repede posibil pe piață.

Vorbind la salonul de la Geneva, David Allison a declarat: “Acesta este un segment de piață care nu a fost exploatat suficient. Toți se concetrează pe mașini electrice mai mari, care sunt mult mai scumpe”.

Allison vorbește despre o mașină electrică la un preț de 20.000 euro și o lungime de circa 4 metri, adică mai mare decât Dacia Spring, care are 3,73 metri lungime.

Însă perioada de proiectare de numai un an și jumătate este o țintă foarte ambițioasă. MG nu are în acest moment un model electric mic în China pe care să-l adapteze pentru Europa așa cum a procedat Dacia cu Spring, care exista în China sub forma lui Renault K-ZE și a unui model paralel de la Dongfeng. De aceea, timpul de proiectare de numai un an și jumătate pornind de la zero este o mare provocare.

MG2 va fi proiectat în Europa la centrul de dezvoltare MG din Longbridge situat foarte aproape de vechea uzină MG Rover dar se va produce tot în China.

Neavând niciun concurent pe piață, Dacia Spring s-a vândut în 140.000 exemplare din 2021, iar faceliftul operat de curând va impulsiona și mai mult vânzările modelului produs în China, care are acum un design integrat în linia de design actuală Dacia și un interior modernizat cu un sistem multimedia cu ecran de 10 inchi și indicatoare de bord digitale afișate pe ecran de 7 inchi.

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.