Home ȘtiriProiecte secrete Renault confirmă negocierile cu VW pentru a dezvolta un model electric mini

Renault confirmă negocierile cu VW pentru a dezvolta un model electric mini

de Răzvan Măgureanu
Renault Twingo

Luca de Meo, Renault CEO, confirmă discuțiile cu VW pentru dezvoltarea unui model electric mini. 

La salonul de la Geneva, Luca De Meo, CEO Renault a confirmat discuțiile cu VW pentru dezvoltarea unui model electric de clasă mini.

De Meo a declarat pentru Automotive News Europe că a discutat și cu alți posibili parteneri, fără a da nume. De Meo a spus că este dispus să coopereze cu oricine este interesat și că Renault are atât capacități de producție disponbile cât și o platformă.

Renault a prezentat la salonul de la Geneva noul Renault 5 ale cărui prețuri vor începe de la 25.000 euro iar la finalul lui noiembrie 2023 a anunțat că vrea să lanseze un Twingo electric în 2026 la un preț care să pornească de la sub 20.000 euro.

Acum, se pare că Renault caută un partener pentru a produce noul Twingo electric. Twingo se bazează pe o versiune scurtată a platformei CMF-B EV denumită între timp AmpR, versiunea standard a platformei fiind utilizată pentru noul Renault 5 dar și pentru prima Dacie electrică care va fi un mic SUV ce se va lansa în jurul anului 2028.

Renault a produs fosta generație Twingo electrică împreună cu Smart forfour în uzina Renault din Novo Mesto, Slovenia. Apoi, drumurile Renault și Smart s-au despărțit după ce Daimler a făcut un parteneriat cu Geely pentru viitoarea generație smart.

Noua gamă smart a debutat cu smart #1 produs în China pe platformă comună cu Volvo EX30. Geely va dezvolta și o generație nouă a lui smart fortwo care se va numi smart #2.

Deoarece Luca de Meo a declarat că a discutat și cu alți parteneri, nu este exclus ca Renault să reia cooperarea cu Smart pentru a produce din nou împreună Twingo și smart în uzina din Novo Mesto.

În acest moment, producătorii europeni încearcă să ofere modele electrice cât mai accesibile pentru nu pierde bătălia cu producătorii chinezi care se pregătesc să asalteze Europa cu modele electrice ieftine.

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.