Home ȘtiriProiecte secrete Noul Renault Twingo cu design retro sub 20.000 euro din 2025

Noul Renault Twingo cu design retro sub 20.000 euro din 2025

de Răzvan Măgureanu
Renault Twingo

Renault a prezentat în cadrul Capital Market Day noua divizie Ampere care funcționează din 1 noiembrie 2023 și noul Renault Twingo electric care va debuta în 2025 la un preț de sub 20.000 euro. 

În cadrul Renault Capital market day, Renault a prezentat noua divizie Ampere care se va ocupa de dezvoltarea modelelor electrice Renault și cum va funcționa aceasta.  Renault intenționează ca până în 2026 să producă 600.000 modele electrice pe an. În 2031 este plănuit ca producția să atingă 1 milion de unități anual. Pentru a atinge acest obiectiv, Ampere vrea să lanseze șase modele electrice complet noi până în 2030 și aici sunt incluse  noile Renault Scenic, Renault 5 și Renault 4 dar și marea surpriză: noul Renault Twingo prezentat de Luca de Meo la evenimentul mai sus amintit. În afară de acestea vor mai urma încă două mdoele despre care Renault nu a dat niciun detaliu.

Renault a anunțat încă de la prezentarea conceptului Renault 5 că vrea să democratizeze piața de mașini electrice.  Cu ocazia Capital Market Day care a avut loc azi, 15 noiembrie 2023, Luca De Meo a declarat că prețul de pornire al lui Renault 5 va fi de numai 25.000 euro.  Șeful lui Renault a spus că în prezent prețul mediu al unei mașini noi cu motor termic în Europa este de 30.000 euro, iar al unei mașini electrice este de 45.000 euro. Scopul diviziei Ampere este de a reduce acest decalaj prin scăderea timpului de dezvoltare al unui model electric cu 50% și prin reducerea costurilor cu 40% între prima și a doua generație de modele electrice de clasă compactă.

În contextul strategiei de a democratiza piața de mașini electrice și a concura cu prețurile reduse oferite de producătorii chinezi, Renault a anunțat că va lansa un nou Renault Twingo din 2025 la un preț de bază sub 20.000 euro.

Renault Twingo

Renault Twingo cu retro design pe platforma CMF-B EV (AmpR Small Platform)

Mașina a fost prezentată în timpul discursului lui Luca De Meo și din primele imagini se observă un design retro ca și în cazul lui Renault 5. Este cunoscut faptul că Luca De Meo este adeptul readucerii în actualitate a unor modele iconice Renault, iar șeful de design Gilles Vidal ne-a declarat într-un interviu recent că nu este neapărat adeptul retrodesignului dar că acesta are sens când este vorba de modele care au făcut istorie și s-au vândut în volume importante.

Viitorul Renault Twingo are o alură a caroseriei similară cu a unui minivan, aproape identică cu cea a primei generației, cu mentiunea că farurile și stopurile au un design modern cu LED-uri. Analizând primele imagini, principala diferență este că noul Twingo va avea patru uși față de două la prima generație.

Noul Renault Twingo se va produce în uzina Novo Mesto din Slovenia unde se produce și actuala generație alături de versiunea cu patru locuri Smart Forfour care va dispărea. Renault nu a dat aproape niciun detaliu despre Twingo dar a promis că va consuma mai puțin de 10 kWh/100 km și că prețul va fi de sub 20.000 euro.

Noul Renault Twingo va fi construit pe platforma CMF-B EV ce va fi utilizată și pentru prima Dacie electrică în 2028. Cu ocazia lansării diviziei Ampere, platforma CMF-B EV și-a schimbat denumirea în AmpR Small Platform, iar CMF-EV în AmpR Medium Platform.

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.