Home Modele noi Oficial: Noul MG3, primul hibrid MG

Oficial: Noul MG3, primul hibrid MG

de Dan Damian
MG3

MG a prezentat la Geneva noul MG3, care ajunge la a treia generație. Dar noul model este primul și singurul MG actual oferit cu propulsie hibridă (nu PHEV).

Noul MG3 este un model de clasă mică, cu un design modern, a cărui parte frontală amintește de cea a electricului MG4, doar că este sensibil mai rafinată. Hatch-ul produs în China are lungimea de 4,11 metri, lățime de 1,79 metri și înălțime de 1,5 metri. Până acum, MG a oferit modele PHEV (MG eHS), dar nu și hibride. Noul MG3 este un astfel de full-hibrid, care mizează pe un motor termic de 1,5 litri și 102 CP, care funcționează în ciclul Atkinson și are o eficiență termică de 41%. Acesta este ajutat de un motor electric chiar mai puternic, de 136 CP (propulsor/generator), dar și de un alt motor electric, cu rol doar de generator.

MG3

Puterea combinată a sistemului este de 194 CP, iar MG3 promite o funcționare puțin diferită de a altor sisteme hibride. Astfel, acest sistem pe care MG îl numește Hybrid+, poate rula doar în mod electric (pe distanțe mai mari, pentru că bateria are 1,83 kWh) sau poate folosi motor termic ca generator pentru alimenta cu energie direct motorul electric. Mai poate face exact același lucru, dar încărcând și bateria în același timp. De asemenea, motorul termic poate antrena roțile față singur sau cu ajutorul celui electric. Tot acest ansamblu transmite putere roților prin intermediu unei cutii automate, cu 3 trepte, dezvoltată special pentru sistemul Hybrid+.

MG3

În acest condiții, MG spune că nivelul consumului mediu este de 4,4 l/100 km. La nivel de performanțe dinamice, MG3 poate accelera până la 100 km/h în 8 secunde, repriza 80 – 120 km/h durează 5 secunde, iar viteza maximă ajunge la 170 km/h.

Cumva, MG a reușit să mențină masa la 1.285 kg, valoare bună pentru un hatch de clasă mică, cu propulsie hibridă. În schimb, portbagajul are un volum de doar 293 litri (pentru comparație, Renault Clio Hybrid 145 are un portbagaj de 340 litri).

MG3

Pentru piața europeană vor fi trei niveluri de echipare: Standard, Comfort și Luxury. Oricum, în echiparea standard vor fi cele două display-uri: tabloul de bord de 7 inchi și display-ul central de 10,25 inchi, sistemul de navigație fiind, de asemenea standard.

Noul MG3 va fi disponibil din această vară și pe piața din România. Prețurile nu sunt cunoscute la acest moment.

 

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.