Home Știri Maserati MC20 Cielo este numele variantei cabrio a supercarului italian

Maserati MC20 Cielo este numele variantei cabrio a supercarului italian

de George Grosu
blank

Maserati C20 Cielo este numele variantei cu caroserie cabrio a modelului supercar italian MC20, conform conducerii constructorului auto italian premium. Acesta va debuta oficial pe data de 25 mai și va avea cu siguranță un preț de bază mai ridicat decât varianta coupe din care a derivat.

Pe data de 25 mai, Maserati va prezenta oficial varianta cu caroserie cabrio a modelului supercar MC20 lansat în urmă cu mai mult de un an în urmă. Până în acest moment, presa de specialitate l-a numit MC20 Cabrio, dar numele oficial tocmai a fost confirmat de curând și este MC20 Cielo. Anunțul făcut astăzi 16 mai de conducerea Maserati, nu a fost chiar întâmplător, pentru că, începând din anul 2015, data de 16 mai reprezintă Ziua Internațională a Luminii. Instituită de Unesco, această aniversare coincide cu aniversarea primului laser funcțional realizat în anul 1960 de fizicianul și inginerul Theodore Maiman.

Conducerea Maserati a dezvăluit că, a ales acestă denumire pentru a comunica legătura puternică a modelului cabrio cu cerul (Cielo în limba italiană). Acest nou model este un automobil caracterizat de un anume „Sky Feeling și mai ales că, pe de altă parte este vorba despre un model cabrio” după cum a declarat chiar conducerea Maserati.

După cum spuneau latinii „Nomen omen” (numele este un semn), numele reprezintă un destin iar noul Maserati MC20 Cielo nu face excepție, Astfel, MC este acronimul Maserati Corse, 20 se referă la 2020, anul în care a început o noua etapă de dezvoltare a brandului italian iar cuvântul Cielo subliniază că acesta este un model dedicat plăcerii de a conduce în aer liber.

Dezvoltat în cadrul diviziei Maserati Innovation Lab din Modena, noul Maserati va fi produs în fabrica istorică a constructorului italian de la Viale Ciro Menotti din Modena, la fel ca și varianta coupe a modelului supercar. Conform fotografiilor prezentate în avanpremieră cu prototipul camuflat de către conducerea Maserati, noua variantă cabrio ar trebui să adopte un hard top format din cel mult două panouri care se suprapun odată cu operațiunea de pliere și care pot fi depozitate cu ușurință în compartimentul din spatele habitaclului.

Noul model cabrio cu două locuri, lung de aproape 4,70 metri va fi propulsat de aceeași unitate V6 biturbo de 3 litri care dezvoltă o putere de 630 CP și un cuplu de 730 Nm, aflată în dotarea variantei coupe a modelului MC20. În cazul variantei coupe, această unitate asigură un sprint de la 0 la 100 km/h în 2,9 secunde și o viteză maximă de 325 km/h. Transmisia se va realiza pe roțile din spate și va fi asigurată de o cutie de viteze automată cu dublu ambreiaj având 8 trepte. În viitorul apropiat este posibil să fie oferită și o versiune cu propulsie complet electrică.

În ceea ce privește prețul, noul MC20 Cielo va fi cu siguranță mai scump decât varianta coupe a modelului MC20 care este oferită în prezent pentru suma de 210.000 euro.

Foto: Maserati

blank
Maserati MC20 Cielo este numele noii variante cabrio a supercarului italian
blank
Prototip camuflat Maserati MC20 Cielo
blank
Prototip camuflat Maserati MC20 Cielo
blank
Prototip camuflat Maserati MC20 Cielo
blank
Prototip camuflat Maserati MC20 Cielo
blank
Prototip camuflat Maserati MC20 Cielo
blank
Prototip camuflat Maserati MC20 Cielo

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.

Acest site utilizeaza "cookies". Accept Ce înseamnă "Cookie"?