Home Știri MCA, liderul pieţei de uşi de garaj, afaceri de 7,5 milioane de euro

MCA, liderul pieţei de uşi de garaj, afaceri de 7,5 milioane de euro

de

MCA Grup, cel mai mare producător de uşi de garaj secţionale şi rulouri exterioare din România, a încheiat anul 2014 cu afaceri de 7,5 milioane de euro, în uşoară scădere comparativ cu anul anterior.

usa_MCA-1

În linie cu previziunile companiei, 30% din producţie s-a îndreptat către export, cifra de afaceri obţinută din livrări externe crescând cu 15% faţă de 2013. Sub marca MCA au fost comercializate anul trecut 4.500 de uşi secţionale, dintre care 1.500 de unităţi au fost livrate în afara graniţelor, în opt state. Cele mai mari volume au mers către Franţa, Belgia, Italia şi Bulgaria. Piaţa locală s-a menţinut la un nivel constant anul trecut faţă de anul anterior, la aproximativ 14.500 de uşi secţionale, clienţii orientându-se spre produse low cost.

Potrivit unei analize a MCA Grup, românii au cumpărat preponderent în 2014, ca şi în anii anteriori, uşi de garaj în culori standard, albe sau maro, modele mai economice. Aproximativ 45% dintre uşile MCA instalate în ţară au fost albe sau maro, urmate în proporţie de până la 10% de argintiu, stejar auriu, nuc, dar şi gri antracit. Pentru anul în curs, compania estimează un avans al pieţei de uşi secţionale de 5%-10%, prognoză fundamentată pe corelaţia cu evoluţia economică a ţării şi a unor indicatori relevanţi din sectorul de construcţii.

Ciprian_Oprea_director_general_MCA_Grup-1

„Ne aşteptăm pentru acest an la o evoluţie bună pe zona rezidenţială a pieţei uşilor de garaj, luând în calcul doi indicatori. Unul este scăderea nesemnificativă, cu doar 0,3% în 2014, a numărului de autorizaţii de construire eliberate, respectiv 37.672. Practic, faţă de anul anterior s-a păstrat aproximativ acelaşi nivel, ceea ce ne face să credem că piaţa va rămâne cel puţin constantă. Achiziţia uşilor secţionale pentru închiderea garajelor vine la finalul ciclului de construcţie a caselor, astfel că ne bazăm previziunile pe anul în curs pe numărul de autorizaţii eliberate în anul anterior. Cel de-al doilea indicator luat în calcul este legat de trendul de creştere a numărului de case şi vile construite în defavoarea blocurilor de apartamente”, a declarat Ciprian Oprea (foto), directorul general al MCA.

 

Articole similare