Home Știri McLaren aterizează cu un 720S unicat la Dubai

McLaren aterizează cu un 720S unicat la Dubai

de Aurel Niculescu

Dacă vorbim de modele unicat de la McLaren, este clar că Dubai Motor Show a fost de fapt vizitat de un vehicul creat de către McLaren Special Operations (MSO) – la cerința expresă a unui client special care și-a dorit un 720S ieșit din comun.

Supercar-ul din Woking a decis să se prezinte la raport în fața viitorului proprietar dar și a vizitatorilor Dubai Motor Show îmbrăcat în tradiționalul „frac” – vopseaua neagră având un ton satinat și de această dată „cămașa” fiind reprezentată de jantele aurii. Nu știm dacă putem considera protecția motorului îmbrăcată în aur de 24 de carate drept „cravată” sau „papion”, dar cu siguranță orice întrunire socială la care va participa acest 720S se va axa pe aripa sa deportantă. Nu neapărat datorită „dimensiunilor” sale, ci mai ales datorită citatului din Bruce McLaren, fondatorul companiei, ce a fost gravat pe ea cu ajutorul unei matrițe speciale în nu mai puțin de 30 de ore de muncă… manuală.

Pasajul a fost extras din cartea autobiografică „From the Cockpit” a lui Bruce McLaren, publicată în urmă cu decenii bune, în 1964 și pe care îl vom publica în limba nativă a autorului, pentru a nu-i altera sensul: „To do something well is so worthwhile that to die trying to do it better cannot be foolhardy. It would be a waste of life to do nothing with one’s ability, for I feel that life is measured in achievement, not in years alone.” Un total de încă 90 de ore de manoperă au fost necesare pentru a finisa toate celelalte elemente – inclusiv accentele aurii prezente în cabină menite să complimenteze exteriorul, în timp ce proprietarul a mai cerut și o sumedenie de elemente de pe lista opționalelor – toate având ca leit motiv fibra de carbon.

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.