Home Știri McLaren P1, tur foarte rapid pe Nurburgring

McLaren P1, tur foarte rapid pe Nurburgring

de

Englezii de la McLaren nu anunță timpul exact realizat de McLaren P1, ci doar că acesta este mai mic de șapte minute. Porsche 918 Spyder, cea mai rapidă mașină cu omologare de stradă de pe Nurburgring, ar trebui să se simtă amenințat?

McLaren P1

Cu un timp de 6 minute și 57 de secunde, Porsche 918 Spyder este regele neîncoronat al mașinilor cu omologare de stradă de pe Nurburgring. Rezultatul a fost obținut cu câteva luni în urmă, chiar după lansare noului model, în cadrul Salonului auto de la Frankfurt din acest an. Apelând la pilotul de teste șef, Chris Goodwin, cei de la McLaren și-au propus să stabilească un nou record cu supercarul lor hibrid, P1, dar încă nu au făcut public niciun rezultat exact. Lăsând misterul să planeze în aer, englezii au precizat doar că timpul obținut este sub 7 minute și că viteza medie depășește ușor 111 mile/ora, adică peste 180 km/h, ambele performanțe fiind reușite inclusiv de Porsche 918 Spyder. Pe linia dreaptă Döttinger Höhe, P1 a atins viteza maximă de 330 km/h (limitată electronic). În cazul în care McLaren P1 nu a izbutit să stabilească un nou record, el ocupă locul 2 în topul mașinilor cu omologare de stradă și locul 4 „la general”.

Sistemul de propulsie hibrid al lui McLaren P1 este compus dintr-un motor termic V8 de 3,8 litri, ce dezvoltă 737 CP la 7500 rpm și 720 Nm la 4000 rpm, precum și unul electric de 176 CP și 260 Nm. În total, puterea dezvoltată ajunge la 903 CP, cuplul maxim fiind de 900 Nm. Accelereația până la 100 km/h se realizează în 2.8 secunde, până la 200 km/h, în 6.8 secunde, iar până la 300 km/h, în 16.5 secunde.

Oricum, lăsând deoparte sutimile de secundă și orgoliile, filmulețul realizat cu ocazia acestei încercări este pur și simplu impresionant. Nu ratați să vedeți la lucru o mașină excepțională, pe un circuit fabulos.

Articole similare

Comentarii închise.