Home Știri Mary Barra devine prima femeie CEO care conduce un mare grup auto

Mary Barra devine prima femeie CEO care conduce un mare grup auto

de

Mary Barra va deveni noul CEO al grupului General Motors începând cu 15 ianuarie 2014. Aceasta devine prima femeie la conducerea unui mare constructor auto.

Mary Barra este noul CEO al GM

Mary Barra este noul CEO al GM

Conducerea General Motors va fi preluată din 15 ianuarie 2014 de către Mary Barra. Dan Ackerson, în vârstă de 65 de ani, a anunțat că se retrage de la conducerea companiei. Mutarea vine imediat după anunțul retragerii Chevrolet din Europa ca urmare a rezultatelor foarte slabe. Analiștii din industrie speculează că Ackerson a fost forțat să se retragă de către acționarii nemulțumiți de sumele cheltuite în încercarea de a impune marca în Europa.

Opel închide o fabrică în Germania

“Voi pleca cu o mare satisfacţie pentru ceea ce am realizat, cu mult optimism pentru ce va urma şi cu mândria de a fi readus General Motors pe poziţia de pilon principal al industriei auto americane”, a declarat Dan Akerson într-o scrisoare deschisă adresată angajaţilor.

Dan Ackerson

Dan Ackerson

Mary Barra, în vârstă de 51 de ani, lucrează în cadrul companiei încă de la vârsta de 18 ani. Noul CEO și-a început cariera la începutul anilor ’80, ca inginer la Pontiac, o marcă acum dispărută. Barra a fost inclusă la un moment dat într-un program ce viza dezvoltarea potențialilor conducători ai GM și a primit o bursă la Universitatea Stanford. Și-a continuat cariera ca asistentă a lui Francis Smith, unul dintre șefii GM. Apoi a avut diverse funcții de conducere, cum ar fi vicepreşedinte al biroului de Inginerie de Producţie GM sau de director al operaţiunilor pentru dezvoltarea produselor la nivel global.

Articole similare