Știri

Mercedes-AMG Project One, în viziunea designerilor

Gurile rele deja s-au aruncat precum păsările de pradă asupra noului Mercedes-AMG Project One, însă compania germană are grijă să explice în detaliu care au fost deciziile ce au condus la designul exterior, considerat de unii departe de idealul de frumusețe în auto.

Să fim sinceri, și cel mai apropiat concurent – Aston Martin Red Bull Valkyrie – urmează același principiu evident inclusiv în materie de stilizare: forma urmează funcției. Sau cum ar spune reprezentanții Mercedes intervievați în legătură cu Project One – „fără styling, în primul rând asigurăm funcționalitatea”. Era absolut evident, chiar și fără explicațiile primite de la Gorden Wagener, chief design officer Daimler, Mercedes și Mercedes-AMG; Robert Lesnik, director de design exterior sau Hartmut Sinkwitz, supervizorul peste designul interior.

Încă de la prima vedere este evident că Mercedes-AMG Project One, așa cum însuși denumirea sugerează, este un tribut adus lumii nebune din Formula 1, de la sistemul de propulsie hibrid cu peste 1000 CP (și capabilități 0-100 km/h de doar 2,8 secunde) la materialele interioare inspirate din motorsport, chiar și atunci când vorbim despre fibra de carbon sau materialele din microfibră.

Aurel Niculescu

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta