Home Motorsport Mercedes-Benz de 1300 CP

Mercedes-Benz de 1300 CP

de

2013-426088-mercedes-benz-amg-vision-gran-turismo-concept1

Se pare că Mercedes-Benz lucrează în mare secret la dezvoltarea unui hypercar ce urmează să dezvolte 1300 CP. Nu vă ambalați prea tare, pentru că știrea în sine este cu titlu de zvon, fiind afimată de jurnaliștii de la GT Spirit, dar infirmată de șeful MB-AMG – Tobias Moers.

2013-426090-mercedes-benz-amg-vision-gran-turismo-concept1

Conform celor de la GT Spirit, hypercar-ul Mercedes-Benz, va concura direct cu Bugatti Chiron și Aston Martin AM-RB001 și va costa în jurul a 3 milioane de Euro. Cei 1300 CP vor fi livrați de un propulsor turbo de 2 litri și de 2 motoare electrice. Propulsorul turbo este creditat cu 1000 CP și urmează să antreneze roțile spate, iar cele două motoare electrice vor dezvolta câte 150 CP fiecare și vor antrena roțile din față. 1000 CP dintr-o cilindree de 2 litri este o realizare impresionantă, realizabilă, dar doar pentru un motor de curse, ce își va da duhul după o cursă pe circuit. În schimb, astfel de date pe o mașină de stradă nu prea au cum să asigure o fiabilitate demnă de Mercedes-Benz, fapt pentru care suntem de părere că acest model este doar un vis frumos, generat pe computer…

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.