Home Știri Mercedes-Benz Vans revoluționează serviciile de livrare cu strategia adVANce și conceptul Vision Van

Mercedes-Benz Vans revoluționează serviciile de livrare cu strategia adVANce și conceptul Vision Van

de

mercedes-benz-vans-advance

Cu adVANce, Mercedes-Benz lansează o inițiativă strategică pentru viitor care se concentrează pe trei domenii de inovație: conectivitate și aplicații internet, ce permit o integrare perfectă a unei game variate de tehnologii la bordul autovehiculelor Mercedes-Benz Vans (digital@vans), soluții inovatoare hardware pentru industria de transporturi (solutions@vans), precum și noi concepte de mobilitate la cerere pentru transportul de bunuri și de pasageri (mobility@vans).

mercedes-benz-vision-van-1

Vision Van este un concept de autovehicul comercial ușor pentru mediul urban, ce funcționează ca un sistem integrat, combinând un număr de tehnologii inovatoare pentru operațiunile de livrare. Vision Van a evoluat ca parte a inițiativei strategice de viitor adVANce. Este primul van din lume care servește drept un concept integrat pentru un proces de aprovizionare complet conectat digital, de la depozitul de bunuri care trebuie distribuite până la destinatar.

Vision Van dispune de un spațiu de încărcare complet automat, drone integrate pentru livrări pe cale aeriană și operare printr-un joystick modern. Cu un sistem electric de 75 kW, care oferă o autonomie de 270 km, livrările cu Vision Van sunt fără emisii. Sistemul de propulsie electric garantează în plus că operarea unui Vision Van va rămâne posibilă și în zonele centrale ale orașului, unde vor intra în vigoare restricții asupra autovehiculelor cu combustie internă.

mercedes-benz-vision-van-2

„Cu Vision Van prezentăm van-ul viitorului: inteligent, minimalist și complet interconectat.”, spune Volker Mornhinweg, Directorul Mercedes-Benz Vans. „Vision Van integrează multe concepte concrete pentru viitoarele operațiuni de livrare din mediul urban, și anume: un spațiu de încărcare automat, drone de livrare pe cale aeriană independente și caracteristici de comunicare inovatoare.”

mercedes-benz-vision-van-3

Software cu control cloud-based în combinație cu hardware de încărcare optim

Vision Van combină numeroase tehnologii inovatoare și servește drept elementul central într-un proces de aprovizionare complet conectat. Algoritmi special dezvoltați controlează pregătirea comenzilor, încărcarea coletelor, managementul complet automat al spațiului de încărcare, planificarea rutelor pentru vehicul și drone. Aceștia calculează de asemenea rutele pentru livrarea pachetelor. Selecția automată a comenzilor se realizează la centrul logistic, iar bunurile sunt încărcate în sisteme speciale de clasare. Vehicule complet autonome aranjează marfa pe rafturi printr-un sistem automat de încărcare într-un singur pas. Sistemul de management al spațiului de încărcare transferă automat pachetele pentru livrare manuală la destinatar printr-un distribuitor de pachete amplasat la bordul autovehiculului.

Combinația dintre un software cu control cloud-based și un hardware optim aduce beneficii substanțiale în privința timpului și eficienței și crește calitatea și flexibilitatea serviciilor din mediul urban. De exemplu, timpul de livrare per colet este substanțial redus. „Cu Vision Van reușim să integrăm inteligența unui depozit de logistică modern într-un van.”, punctează Volker Morhinweg. „Estimăm că acest vehicul poate declanșa o creștere a productivității cu până la 50% în sectorul serviciilor de livrare”.

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.