Home Știri Mercedes cântă cântecul de lebădă pentru G-Wagen cu AMG G65 Final Edition

Mercedes cântă cântecul de lebădă pentru G-Wagen cu AMG G65 Final Edition

de Aurel Niculescu

Geländewagen, „automobilul care traversează țara” în Germană, a apărut încă din 1979 pentru a lumina sufletele pasionaților, cu seria actuală – 463 și ea extrem de longevivă, datorită introducerii în urmă cu nu mai puțin de două decenii.

Toate lucrurile bune au un final, cum ar spune zicala – iar Mercedes pare pregătit să încheie actuala generație a Clasei G cu un model apoteotic, denumit simplu „Final Edition”. Nu este vorba despre orice G, însă, deoarece avem de-a face cu modelul de top AMG G65, dotat cu un V12 biturbo de 6 litri capabil să dezvolte nu mai puțin de 621 CP și 1000 Nm. Cu o automată în șapte trepte și sistemul AWD, G65 este capabil să atingă 100 km/h în doar 5,3 secunde și o viteză maximă limitată (mult prea sus, părerea noastră) la 230 km/h.

G65 Final Edition nu are parte de modificări mecanice, ci doar estetice – astfel încât rămâne de văzut dacă justifică prețul de peste 310.000 euro. Exclusivitatea este însă asigurată de producția în doar 65 exemplare și accentele aurii/bronz pe jantele de 21 inch, parașocuri, oglinzi exterioare, grilă sau partea centrală a capacului de protecție a roții de rezervă. Interiorul este un mod extravagant și opulent de a ataca off-road-ul: piele nappa neagră pentru scaune, cu finisare în stil fibră de carbon pentru zonele de margine și „diamond-quilt” pentru cele centrale – în timp ce finisaje din fibră de carbon cu aspect maro sunt prezente în restul cabinei.

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.