Știri

Ediții speciale de poveste de la Porsche și Lamborghini

Cea mai rapidă cale de a personaliza un model „normal” fără a face apel la tuneri sau la costisitoarea listă de opționale este să alegi o ediție specială pregătită cu atenție chiar de constructor.

Însă chiar și în cazul acestor modele mai speciale, este loc de și mai multă exclusivitate și personalitate – să nu uităm că spre exemplu Mercedes încheie generația actuală de G Class cu G65 Final Edition ce costă peste 300.000 euro. Primul protagonist al ediției speciale cu serii limitate de astăzi este Porsche Macan Turbo Exclusive Performance Edition, un nume lung pentru un crossover compact de lux ce ar trebui rezumat la un singur cuvânt – „Manufaktur”. Este vorba desigur despre Porsche Exclusive Manufaktur, departamentul ce se ocupă de împlinirea viselor clienților mărcii, oricât de năstrușnice. Desigur, noua versiune limitată este dispusă la capătul de sus al gamei Macan, prețul său fără opționale de €116.091 fiind suficient pentru a achiziționa două(!) Macan în configurația de bază.

Probabil îți vei dori totuși jantele de 21 inch 911 Turbo Design, pachetul de lumini LED față/spate, sau accentele Carmine Red aplicate la exterior – inclusiv pentru literele „Macan Turbo”, în timp ce Porsche este scris într-un negru stealth. La interior, pielea neagră se combină cu zonele din Alcantara dar și cu suprafețele Garnet Red sau logo-urile exclusive de pe praguri și planșa de bord. Această versiune are parte de V6-le biturbo de 3,6 litri ce a fost împins prin pachetul Performance la nu mai puțin de 440 CP și 600 Nm, suficient pentru a atinge 100 km/h în 4,4 secunde și o viteză maximă de 272 km/h.

În ceea ce privește celălalt protagonist – Lamborghini Aventador S Roadster 50 Anniversary – vă putem spune că este chiar mai exclusivist decât G sau Macan, deoarece este destinat doar pieței din Japonia și va avea o producție limitată la doar 5 exemplare. Aventador S abia a fost prezentat în versiunea roadster la Salonul Auto de la Frankfurt și deja face trecerea la o versiune specială. Japonia are parte de ediția „50 Anniversary” pentru a sărbători cum se cuvine o jumătate de secol de prezență oficială pe piața niponă – devenită între timp a doua ca importanță pentru Lamborghini. Ca să fim corecți, de fapt seria specială este compusă din cinci modele unicat, fiecare fiind finisat de specialiștii departamentului Ad Personam și Centro Stile pentru a corespunde unuia dintre cele cinci elemente naturale din cultura japoneză – pământ, vânt, foc, apă și cer. Cea prezentată în cadrul ediției a doua a „Lamborghini Day Concours d’Élégance Tokyo” evocă elementul asociat apei și este rezultatul a sute de ore de modificări manuale – 170 de ore și zece specialiști pentru vopseaua specială, 100 de ore și șase specialiști pentru cusăturile interioare, spre exemplu. Alte elemente speciale demne de menționat ar fi fibra de carbon expusă pentru zona hard-top-ului și rama parbrizului sau combinația de piele Nero Ade/ Alcantara Nero Cosmus de la interior, ce are parte inclusiv de o placă hexagonală din fibră de carbon cu reprezentarea simbolului Japonez pentru apă.

PUBLICITATE

ABONAMENTE

PUBLICITATE

NEWSLETTERAUTODNA

PUBLICITATE