Home Știri Lotus Elise Cup 260 e gata de motorsport stradal

Lotus Elise Cup 260 e gata de motorsport stradal

de Aurel Niculescu

Cu toții cunoaștem obsesia constructorului britanic pentru tehnica „lightweight”, ce asigură o masă cât mai redusă automobilului și drept rezultat direct performanțe de invidiat fără a face apel la propulsoare mamut.

Cel mai nou exemplu în acest sens este noul model Elise Cup 260, o nouă ediție limitată a constructorului bazată pe micul roadster, limitată la doar 30 de exemplare disponibile în întreaga lume. Pedigree-ul este evident inspirat din lumea motorsport-ului, cu o aerodinamică și șasiu racing puse la punct de către divizia de curse Lotus. Astfel, modificările estetice nu sunt doar de fațadă – 180 de kg apasă pe Elise la viteza de 243 km/h. Ușurarea noului model a fost pusă la cale prin implementarea a numeroase elemente din fibră de carbon, cu scaunele preluate parcă direct de la modelele de curse și bateria schimbată cu una din Li-Ion.

Rezultatul este pe măsură, deoarece cei 260 CP și 254 Nm trebuie să deplaseze doar 902 kg, performanțele fiind demne de zona supercar – zero la 100 km/h în doar 4,2 secunde și o manevrabilitate de invidiat, inclusiv datorită jantelor asimetrice forjate de 16 inch pe față și 17 pe spate cu pneuri mai late cu 10 mm față de Elise Cup 250. Interiorul abundă în fibră de carbon și Alcantara – dar cu siguranță piesa de rezistență rămâne mecanismul expus al cutiei de viteze. Elise Cup 260 costă £59.500, dar clienții ar putea fi interesați și de opțiuni precum sistemul de evacuare din titan ce salvează alte 7 kg, sau de elemente precum AC-ul (1250 de lire!) sau izolarea fonică (alte 350 de lire).

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.