Home Auto util Mercedes Clasa X se grăbește să ajungă în mijlocul naturii

Mercedes Clasa X se grăbește să ajungă în mijlocul naturii

de Aurel Niculescu

Constructorul german doar ce a prezentat modelul pickup X Class, însă nu a scăpat ocazia de a participa și la show-ul specializat Caravan, Motor, Touristik (CMT) desfășurat la Stuttgart între 13 și 21 ianuarie.

Astfel, cu ajutorul specialiștilor parteneri de la Tischer și VanEssa, divizia Mercedes-Benz Vans va prezenta două vehicule concept bazate pe noul pickup de lux X – o conversie completă tip „camper van” și un modul atașabil heavy duty ce include toate elementele necesare preparării unei mese pentru un picnic, datorită bucătăriei încorporate. Dacă vă aduceți aminte, Land Rover a pregătit un Discovery în mod asemănător pentru Jamie Oliver, însă de această dată specialiștii de la VanEssa au optat nu doar pentru o linie completă de echipamente pentru gătit, ci și pentru un tratament de lux – zona de încărcare este acoperită cu lemn de tec, în genul celui pe care l-ați găsi de obicei la bordul unui yacht de lux.

Pe de altă parte, modelul „camper van”, realizat în colaborare cu Tischer pare mult mai ușor de transpus în serie largă – compania Germană deja oferă astfel de conversii pe o gamă largă de vehicule pickup, precum Volkswagen Amarok, Toyota Hilux, Isuzu D-Max, Ford Ranger și mai ales Nissan Navara. Conceptul X Class are parte de tot ce ar avea nevoie o familie în excursie – un alcov în zona de dormit, lat de 1,5 metri, o înălțime interioară de aproape 2 metri, zonă de relaxare cu trei scaune (ce se pot transforma în al doilea pat), mini-chicinetă, și chiar o baie suficient de încăpătoare pentru a fi dotată inclusiv cu un duș.

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.

Acest site utilizeaza "cookies". Accept Ce înseamnă "Cookie"?