Știri

Mercedes O 319, un restomod cu adevărat altfel

Clasice modele sport Porsche sau Jaguar, ori limuzine de lux de la Cadillac sau Mercedes – toate par potrivite pentru procedura „restomod” – însă puțini se așteaptă la astfel de minuni când vine vorba despre… microbuze vechi.

Cu o alură ultra-retro și aspect ce se înscrie în tendințele unor vremuri când VW Transporter făcea legea în segment (dar și pe plajă sau la festivaluri), modelul Mercedes-Benz O 319 din 1959 este cu siguranță un vehicul vintage cât se poate de interesant. Aparent suficient de interesant pentru un „inginer electronist excentric”, conform casei de licitații RM Sotheby’s, care a petrecut nu mai puțin de 15 ani pentru a realiza conversia microbuzului (O 319 a fost varianta tip „mus” a camionului comercial mediu Mercedes-Benz L 319) într-o spectaculoasă auto-rulotă de vacanță. Fabricat acum aproape 60 de ani, acest exemplar O 319 restomod arată ca nou – și are în plus bonusul unor echipamente cât se poate de contemporane.

Conform casei de licitații, ce va oferi acest interesant „camper” în cadrul unui eveniment din Arizona desfășurat luna aceasta, printre cele mai interesante îmbunătățiri se numără noua suspensie cu aer comprimat (în locul arcurilor lamelare), elementele interioare de mobilier realizate la comandă și în plus iluminate, cele două sisteme audio separate sau posibilitatea de a monta rezervoare de gaz și apă sub caroserie. Însă cu adevărat surprinzător este panoul solar amovibil, ce oferă inclusiv posibilitatea petrecerii timpului în sălbăticie fără a priva „turiștii” de luxul vieții moderne.