Știri Tehnologie

Sistemul de tracțiune de pe BMW i3s, pe toate modelele BMW și Mini

De acum încolo toate modelele viitoare BMW și Mini vor fi echipate standard cu un nou sistem de control al tracțiunii, prezentat inițial pe noua versiune sportivă a citadinei electrice i3, dinamicul i3s.

Introdus în premieră anul trecut în Septembrie pe BMW i3s odată cu prezentarea în fața publicului de la Salonul Auto de la Frankfurt, noul sistem de control al tracțiunii este – conform companiei – de aproximativ 50 de ori mai rapid ca timp de răspuns. El a fost reglat pentru a oferi o tracțiune îmbunătățită, un plus de stabilitate în cazul condițiilor meteo nefavorabile și este inclusiv capabil să funcționeze chiar și în timpul procesului de recuperare a energiei la frânare.

Sistemul aduce noii timpi de răspuns datorită unei inovații aparent simple – rutina sistemului de control este de 50 de ori mai rapidă deoarece procesorul de calcul a fost mutat direct în interiorul sistemului de propulsie. În cazul modulelor convenționale, sistemul de control al tracțiunii de obicei era amplasat într-o unitate îndepărtată, semnalul având astfel de parcurs distanțe considerabile până la sursă.

„Cu un răspuns instantaneu și un nivel ridicat al cuplului, motoarele electrice solicită în general mai intens sistemele de control al stabilității decât sursele de putere convenționale,” explică Peter Langen, Head of Chassis Development la BMW, motivul apariției noului sistem de control al tracțiunii. Cu un impact pozitiv asupra tracțiunii, stabilității și dinamicii, noul sistem de control va aduce beneficii majore și modelelor echipate cu propulsoare clasice, motiv pentru care grupul german va echipa toate modelele BMW și Mini – fie ele cu tracțiune față, spate sau integrală.