Motorsport Știri

Peugeot se joacă de-a TCR cu 308

Francezii au desigur ștate vechi în competițiile de motorsport, iar de anul acesta Peugeot Sport a decis să facă un pas în plus, trecând de la modelul 308 Racing Cup, destinat cupelor monomarcă la noul Peugeot Sport 308TCR.

Peugeot are grijă de fanii săi din zona motorsport – mai vechile Peugeot 208 Racing Cup și 308 Racing Cup vor rămâne active, însă departamentul Peugeot Sport își lărgește considerabil orizontul odată cu evoluția reprezentată de 308TCR, model conform categoriei TCR ce va evolua pe scena competițională internațională în cadrul nou formatei serii WTCR. Mai mult – șasiul, propulsorul, cutia de viteze și aerodinamica sunt specifice nu doar categoriei TCR ci și unei game extinse de competiții internaționale de anduranță, precum VLN din Germania, CER din Spania, CITE din Italia sau BGDC din Belgia, dar și seriilor de 24 de ore.


Noul 308TCR va fi prezentat oficial pentru prima oară în Martie în cadrul Salonului Auto de la Geneva, fiind dotat cu o evoluție a propulsorului în patru cilindri turbo THP ce ajunge acum la 350 CP și 420 Nm, având inclusiv propriul potențial de anduranță – 5000 km, sau dublul unui sezon WTCR. 308TCR are inclusiv propria cutie de viteze specifică – o secvențială în șase trepte, precum și un sistem de suspensie și aerodinamic adaptat. Peugeot s-a gândit aparent la tot, deoarece 308 TCR – cu un preț de pornire fără taxe de 109.000 euro – are inclusiv un cost de utilizare extrem de accesibil, de doar 4,5 euro per km (fără taxe și consumabile).